minttubengtzing

Hejdå Sverige

Kategori: Nöje

Sitter på Västerås flygplats och väntar på att kön till säkerhetskontrollen ska minska. En väldigt intim flygplats, vi åt en kycklingfajita på ett litet café som låg 15 meter från incheckningsdisken... Inte som Arlanda direkt, där man får gå 200 meter för närmsta Pressbyrå. Båda är förväntansfulla och längtar till värmen. Ska bli otroligt skönt med en veckas sol och bad, vi behöver bägge varva ner och bara få vara. Ser fram emot att festa lite med lillasyster också, men mest av allt att få vara med storsnoken och njuta av varandra. Har längtat efter att få resa på tu man hand med honom. Bara vara vi. När vi är som bäst!

Nedräkningen är igång

Kategori: Allmänt

Shoppade ett par nya klackar idag som jag kände att jag behövde ha med mig till Mallorca. De är både snygga och sköna, det bästa av två världar helt enkelt.
Mycket tankar och tid har riktats på jobb senaste tiden. Det har varit lite struligt så semestern är efterlängtad.
Ikväll har vi tittat på en skräckfilm som storsnoken ville se. Den hette Dead silence och handlade om dockor. Finns det nåt läskigare?! Tittade inte slaviskt utan distraherade mig själv med hjälp av nagellackning. Den var otäck. Dockor och gamla rynkiga tanter i övergivna dunkla hus. All distraktion välkomnas...

Ny frisyr

Kategori: Nöje

Var hos frisören igår och blev jättenöjd. Det kommer ta ett tag att "landa" i frisyren men det är ju bara en vanesak. Bild kommer så småningom. Passade även på att shoppa lite träningskläder, hårprodukter och en mysig halsduk.
I övrigt så tränar jag och står i, finns väl inte så mycket att berätta om. Längtar till fredag...

Tjejkväll

Kategori: Mys

Värken börjar sakta lämna min kropp, och i morgon ska jag jobba igen. Har spenderat dagen med Caesar på Rudan, vi tog en timmes promenad medan storsnoken och halvbrorsan lekte av sig med sitt frisbeegolf. Senare på kvällen blev jag hämtad av Natta och Rosanna för att storsnoken skulle ha skräckfilmskväll och endast grabbar var tillåtna så vi tänkte inte vara sämre. En vända till Max, en påse med lördagsmys och rullen Friends with benefits roade vi oss med. Helena slingade mitt hår under tiden och resultatet blev toppen. Ska till frisören på måndag och funderar på frisyrer. Är lite sugen på en längre, lite vildare och rufsigare bob med slarvig lugg. Riktigt sugen faktiskt...

I'm gonna explode

Kategori: Allmänt

Vaknade imorse av värsta gradens huvudvärk och bara av att vända på mig trodde jag huvudet skulle sprängas. Hade drabbats av någon slags feberfrossa dessutom, låg och huttrade under duntäcket så jag stannade hemma från jobbet och somnade om. Efter fyra timmars sömn och en Ipren har det fortfarande inte släppt. Kan tänka mig att migrän känns så här. Ligger för säkerhets skull kvar i sängen.

Siktar på en dag imorgon

Kategori: Tankar

Har haft en av mina sämre dagar idag. Har varit irriterad från start till slut och känner ingen kraft eller ork till någonting. Lusten till att göra något har flytt sin kos, vill bara gå och lägga mig och hoppas att morgondagen blir annorlunda. Jag är obotligt grinig känns det som. BLÄ. Fick sån stark vilja att säga upp mig från jobbet. "Vad gör jag här egentligen? Slösar bara värdefull tid". Alla runtomkring låter mig bara vara för det är ingen som riktigt orkar lägga ner tid på världens mest negativa människa. Förstår mig inte på dom här dipparna. Jag vill spy galla och klösa ut ögonen på någon. Så ilsken känner jag mig, och jag har svårt att stilla lågan som brinner i mig. Tårarna har velat trilla fram hela dagen. Och ingenting blir bättre när man är tillsammans med någon som inte vet hur man visar empati.

Makeover to come

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för naprapatbesök nummer två och denna gång såg höften bättre ut. Gången innan konstaterade hon att jag var sned och att ena benet därmed var längre än det andra och det var därför jag haft ont i vänstra delen av ryggen ner mot skinkan. Det lyckades hon råda bot på, och gick denna gång loss med sin slagmaskin på högeraxeln. Axeln klickar konstigt efter ett antal år av tunga lyft och felbelastning som kassörska. Ser fram emot några dagars ömhet med vetskapen om att det blir bättre.
Struntade i kvällens styrelsemöte och tog en långpromenad med Natta, Helena och Caesar istället. Natta erbjöd sig att hjälpa mig måla om i sovrummet när hon kommit tillrätta i sin lägenhet. Blev så glad och ska samla inspiration och idéer fram tills dess. Vet inte alls vad jag är ute efter egentligen... Betrakta mig som en idétörstande svamp framöver. Vet bara att vi vill ha den här hängande på en av väggarna...
 

Cykelmeck & lunch

Kategori: Allmänt

Tog sovmorgon, gick ut med Caesar och mötte sedan upp storebror på Systrarna Sisters som ligger tvärs över gatan för brunch. Dom har väldigt god buffé där med en härlig blandning. Idag serverades kokt potatis, rödspätta i vitvinssås, köttgryta som förde tankarna till mormor för ett ögonblick och ett gäng av diverse paprika-, aubergine- och zucchiniröror. Bonus är ju att Caesar kan följa med då de har uteservering och personalen tycker att han är så fin så det är inga problem att vi har med honom. Lite kaffe på maten och sen iväg till Länna för att lämna in den punkterade cykeln för service. Jag frågade om det har någon vikt att jag köpt cykeln hos dem och att det är andra gången det händer, självklart med ett leende på läpparna. Man får inte vara dum, är man trevlig får man oftast ett trevligt och hjälpsamt bemötande. Så fungerar i alla fall jag. Och likaså han på Länna Sport visade det sig, som självklart kunde fixa det på en gång så jag slapp komma tillbaka senare. Så nu står Bentleyn nysmord och hel i sitt stall redo för fler färder till och från jobbet.

Baby got back

Kategori: Träning

Efter en produktiv dag på jobbet somnade vi på soffan några timmar när vi kom hem. Efter middagen bjöd kvällen på ett ryggpass med storsnoken. Vi lämnade Caesar ensam, och på vägen hem ringer grannen och meddelar att hunden skällt konstant senaste timmen. Det gör vi med andra ord inte om. Och detta är också en stor anledning till varför jag inte har bråttom med att skaffa hund; jag tycker det är taskigt mot hunden att bo i lägenhet. Man ska bo i hus för allas bästa. Punkt och slut.

Full fart in i nya veckan

Kategori: Allmänt

Jag och Caesar var uppe med tuppen imorse och tog en rask promenad på 45 minuter innan jobbet. Väl på jobbet råkar min lite trötta kollega ha sönder tre hinkar kräftor vilket resulterade i en spontan liten spartansk kräftskiva klockan 07:50.

Jobb & jogg

Kategori: Träning

Efter ett niotimmarspass drog jag på mig löpskorna jag fick av storsnoken för ett tag sen och joggade hem (!). Jag joggade utan avbrott och kom hem 59 minuter senare. Gav mig själv en eloge för att jag orkade springa hela biten! Tänk vilken skillnad mot förut då jag hade noll kondition och idag är den vassare än någonsin! Känns så obeskrivligt bra, jag känner mig jätteduktig. Väl hemma stod min favoritcurry från thaien och väntade på mig. Några bitar parmesanost med Crema di Balsamico slank ner också, finns inte många kombinationer som är godare. Nu blir det en lång välförtjänt dusch och sen tänker jag krypa ner bredvid storsnoken och pussas. Tror jag blivit helt kär och galen på sistone. Han är det bästa jag vet. ♥

Platta däck och bygga bilring

Kategori: Allmänt

Imorse när jag skulle cykla till jobbet upptäckte jag att det var punktering på bakhjulet. Storsnoken fick köra mig och väl där betedde jag mig som en hajpad duracellkanin eftersom jag tagit uppiggande innan den tänkta cykelfärden. I tre timmar svischade jag omkring och städade, plockade, diskade, organiserade och hade mig, och allt gjordes i ultrarapid. Sen gick luften liksom ur mig; effekten av pillerna avtog.
Blev hämtad senare på kvällen av storsnoken och Caesar som ska bo hos oss i några dagar. Natta har en del att ordna upp så vi erbjöd oss att hjälpa till med det vi kan. Han är inte alls jobbig, tvärtom är det kul att få ha honom. Nu kommer jag få sällskap på mina morgonpromenader vilket ska bli trevligt. Möttes av en fräsch citrondoft när jag öppnade ytterdörren, stackarn hade kräkts så storsnoken varit tvungen att skura golven. Bara positivt i mina ögon.
Vi avslutade kvällen med en promenad, hamburgare från Max och choklad framför Spartacus. Livet är oförskämt härligt just i detta nu. Har ingenting alls att klaga på. Jag njuter bara.

Tjejdag

Kategori: Mys

Efter avslutad arbetsdag följde jag med Natta, Rosanna och Emma till Ikea. Första stoppet var i restaurangen för bukfylla. Bearnaisesåsen är värd att pilgrimsvandra för. Vi hade jättekul och testade nog varenda soffa. Vi diskuterade vilt soffornas hård- och mjukhet och passerande tittade och log. Vi slängde oss ner som man gör hemma, satt som soffpotatisar och bredde ut oss. Hittade tillslut en favorit till Nattas lägenhet och fortsatte sen vidare genom hela varuhuset. Tittade på några tavlor storsnoken pekade ut häromdagen och de var fina men ännu vassare live. Avrundade kvällen med svapas och vin hos Millan med spanjacken. Hon hade ordnat med färska räkor, hemlagad aioli, vitlöksbröd, smörstekta egenhändigt plockade kantareller färska för dagen och murkelpaté med cumberlandsås. Vi tände värmeljus på uteplatsen, svepte in oss i filtar och pratade kärleksproblem och svåra killar. Och tydligen var det tur att jag var med ikväll med mitt bekymmersfria synsätt och lättsamma inställning när de två famlar i mörker. Skönt att man kan bidra med lite ljus och värme när det känns mörkt och kallt.

Yoga

Kategori: Allmänt

Storsnoken och jag följde med svärmor på yoga ute på Djurö igår. Det var första gången för mig och jag gillade det. Skulle nog inte kalla det för träning utan mer muskelkontrollsövning med mycket mindfulness. Det var inte jobbigt för fem öre men det var desto mer rogivande. Väldigt roligt också att få göra det tillsammans med storsnoken, fick helt klart sug efter att få göra mer sånt här med honom. Vi låg och skrattade så tyst vi kunde så som man gjorde på lektionerna i skolan när det skulle vara tyst i klassen och man fick bita sig i läppen för att inte låta. Är väldigt nyfiken på bikramyoga som utövas i ett varmt rum, lite som i en bastu. På hemvägen stannade vi på McDonalds.

I'm singing in the rain

Kategori: Träning

Tog en powerwalk hem från jobbet i regnet. Otroligt skönt och på nåt sätt befriande att gå i regn med musik i lurarna och 1,5 timme senare få ta av sig de dyngsura kläderna och lägga sig i soffan. Mysigt.

In i dimman

Kategori: Träning

Såg knappt bilarna på parkeringen utanför fönstret när jag gick upp. Trodde jag drömde men drog på mig skorna och knallade ut. Dröm eller ej - morgonpromenaden har jag inga ursäkter för att slippa.

Födelsedagsmiddag på Söder

Kategori: Mys

Storasysters man fyllde år idag och detta firades med middag på indiska restaurangen Shanti på Söder. Har aldrig tidigare ätit indiskt men gud så gott det var! Det här är inte sista gången för min del vill jag lova. Kunde inte avrundat helgen på ett bättre sätt eller med mysigare sällskap. Jag ger middagen fem finska tummar!

Bra sagt

Kategori: Mys

"Av någon outgrundlig anledning har vi svenskar oerhört svårt att glädja oss åt andra människor. Vare sig det gäller att grannen har köpt en ny Ferarri eller att någon vunnit på lotto kommer ofta fula glåpord från omgivningen. Det är helt enkelt inte fint att lyckas i Sverige och man ska helst inte visa upp sin framgång, muskulatur eller plånbok."
Hittade detta på en träningsblogg som jag följer. Tyckte han slog huvudet på spiken med dessa rader.

En glassig promenad

Kategori: Hund

Rubriken får mig att tänka på Mange Schmidts sommarplåga Glassigt... Tog cykeln till jobbet imorse. Lustigt förresten att det tar mig 20 minuter att cykla dit, men hemvägen tar 30-35 minuter. Använder mig av appen Runkeeper när jag lyckas komma ihåg det, och den har påpekat detta flera dagar i rad nu. Känner mig ju tung och seg i ben och fötter efter en nio timmars arbetsdag så det är väl kanske inte så konstigt att det går långsammare hem... Storsnoken fixade middag, och det blev McDonalds. Ångrar mig så här i efterhand, vilket jag alltid gör. Min mage är uppsvälld och gasig nu. Vi tog en promenad med Frallan och åt en varsin glass på hemvägen.

Sömnlös natt

Kategori: Hund

Men i natt var Frallan inte lika sällskaplig. Stackarn låter ju när han andas, det är vanligt för hans ras. Han höll mig vaken med sitt grymtande som lät som ett kräkljud och med sitt oroliga tassande fram och tillbaka. Hur får man en gris att somna?

Finbesök

Kategori: Hund

Möttes av en grishund när jag kom hem, Frallan ska bo hos oss i helgen. Honom kan man verkligen kalla sällskapshund, han ligger och myser, vill bli klappad då och då men kräver inte mer. Jätteskönt när man själv är trött.

Ny mätning

Kategori: Träning

Det har hänt en hel del runt stuss men även runt navelområdet... Kul att se förändringen så här tydligt. Man ser ju sig själv i spegeln varje dag vilket gör att man inte ser det på samma sätt. Wow. Morgonvikt 63,2kg, följer inte vågen men det är kul att väga sig ibland bara för att se, och jag kan konstatera att det hänt en del viktmässigt också. Inte alltför länge sen pekade visaren på 69kg.

Saken är biff

Kategori: Träning

Idag cyklade jag till jobbet, och på gymet efter jobbet körde jag biceps, triceps och kardio. Rätt så nöjd faktiskt, och som grädde på moset blev det äggröra med kalkon och tomat efteråt. Tur att det finns goda uppiggande drycker man kan ta till. Innan gymet var jag totalt osugen men lite koffein gjorde susen!

Middag tillägnad storsnoken

Kategori: Nöje

Efter två veckors hemligstämplad planering hittade vi äntligen en lämplig dag att plantera våra middagsidéer. Svärmor gjorde storsnokens favoriträtter; tacopaj, guacamole, kycklingspett, klyftpotatis, persiljesmör, spagetti, carbonara och bolognese. Jag köpte med mig kladdkaka, grädde och choklad, och storasyster hade med sig ett berg av olika kakor. Allt var jättegott. Det var svårt att sluta äta, men tillslut sa magen ifrån. Väldigt lyckat och uppskattat. Och framför allt trevligt.

Svårt att tänka rätt

Kategori: Tankar

Ibland är vissa saker lättare sagt än gjort... Brottas med hjärnspöken och tankar som jag inte alls vet hur man ska få grepp på. De är snabba och hala, och omöjliga att tas i nackskinnet för att tryckas ner i mattan.