minttubengtzing

Färgglada minijulgranskulor

Kategori: Mys

Får man börja pynta snart? 
Denna höst/vinter ser jag verkligen fram emot. Kommer bli så mysigt!


Ledig torsdag

Kategori: Allmänt

Ledig från skolan skuttade jag upp när klockan ringde, tog på mig promenadskorna och begav mig ut för att finna lyckan.
Riktigt så var det kanske inte... Men ut för att få lite frisk luft i alla fall och en skön promenad. Tog mig till en inredningsbutik där jag köpte en fruktskål som ska få tjäna som kapselhållare. Har letat runtom på nätet efter en snygg hållare och den jag ville ha rymde 40 kapslar och kostade 599 kronor. Löjligt när en lika snygg sak som rymmer 90 kapslar fyller samma funktion för 49 kronor. Dagens kap med andra ord!
Knallade förbi PG's Thai och köpte med mig min favorit med kyckling, ananas och röd curry. Sedan vidare till posten för att hämta ut min Glossybox. Kul med lite nya produkter att testa varje månad! Nu ska jag sätta ihop lite bilder till en fotobok och smutta på en kopp kaffe...
So long!



Tisdagsmiddag

Kategori: Mys

Efter tentaplugget igår kom storsnoken och hämtade mig i stan och vi åkte ut till svärmor på middag. Farbror Frej hade dragit igång grillen och stod och flippade burgare när vi kom. Svärmor stekte ägg och ordnade med en massa goda tillbehör. Mmmmmmmums! Bästa burgarna på länge.❤️


Tenta + kaffe = check!

Kategori: Plugget

Hittade denna termosmugg på Lagerhaus i helgen, var bara tvungen att köpa den. Den passar perfekt till morgonkaffet på bussen!
Idag hade vi tentamen i Personaladministration och jag är förvånad över att det kändes bra. Igår kändes det nämligen inte alls särskilt kul... Vi var några i klassen som stannade kvar i fyra timmar och försökte reda ut och få in den omöjliga smeten i huvudet. Det verkar ha gjort susen trots allt!

Idag kom lådan jag beställt med en mix av alla kapslar som finns på marknaden till min kaffemaskin. Nu är det bara att sätta igång provsmakandet för att hitta favoriterna.

Helgen som varit

Kategori: Mys

Lördagen tillbringades med storebror i Farsta centrum. Vi plöjde igenom inredningsbutiker och hittade grejer båda två. Vi åt och fikade förstås också. Jättemysig dag. På kvällen plockade jag upp min klasskompis Maria med taxi och vi laddade för Kalle Baah på Olearys. Vi hade en jätterolig kväll och tyvärr drog jag väl på mig ninjamockasinerna och drog en karatefylla med tillhörande halkning i trappen. Några hål i minnet och ett blåmärke på skinkan överskuggade söndagen med ågren.
Lillasyster kom hem i helgen efter en väldigt lång tid på Mallorca. Vi åkte ut och hälsade på henne igår och åt pizza. Mysigt att hon är tillbaka, hon är jämt så glad och det smittar av sig. Såg på storsnoken hur glad han blev över att få krama om henne också. Mysigt med syskonkärlek.
Sen åkte vi förbi storebror och det blev ett spontandopp i bubbelgubben. Lite rökta räkor med chiliaioli slank ner också...

Svenska äpplen i sin bästa form

Kategori: Matlagning

Hittade ett recept på knäckig äppelpaj som jag var tvungen att testa. Jodå, nog var det gott...

Tio minuter senare...
Man kan ju tro att vi är fler än två! Och jag undrar varför jag inte får på mig kläderna längre... Välkommen till gottegrisformen!

Tentabelöning

Kategori: Allmänt

Efter dagens tenta i arbetsrätt gick jag, Ida och Josefin till Götgatsbacken och åt lunch. Jag beställde en mustig långkokt köttgryta med rödvin och rotfrukter som serverades med duchessepotatis. Efter en lång överläggning kom vi fram till att duchesse betydde kokt potatis slungad i örtsmör. När rätten kom in visade det sig att vi verkligen var ute och cyklade. Det var ju gratinerat mos! Gott var det i alla fall och detta ackompanjerades med ett riktigt gott öl. Yum!



Nyligen utsläppta...

Kategori: Allmänt

Hahahahaha två riks-jon


Lil Wayne i Globen

Kategori: Nöje



Vi startade med varsin cheeseburgare på restaurang Grill innan spelningen. Kul med avbrott i vardagen som sagt. Jag är ordentligt bortskämd med två toppenkillar i mitt liv! Jag har aldrig varit så här curlad (tänk: curling) någonsin. Ett år till bara, sen så är det min tur att betala tillbaka. Med ett stort leende ska det bli!
Lil Wayne lever upp till sitt namn. En kort liten räka med skön musik. Kvällen får fyra av fem bananer!



Fika på Waynes Coffee

Kategori: Mys

Innan konserten fikade jag och storsnoken. Han uttryckte det som "ett mysigt avbrott i vardagen"... Haha allt för socker!
Chailatte, varm choklad, morotskaka & chokladboll


Matnörden livnär sig

Kategori: Matlagning

Jag blev så sugen på att shoppa efter skolan idag och magen kurrade vilket naturligtvis resulterade i en spännande vända på Ica. Det som hamnade i korgen var lite roligare än det sedvanliga: kyckling och ris.
Väl hemma gjorde jag kolja- och laxfilé med den färdiga citronsåsen som jag pimpade med salt, citronpeppar, färsk timjan, skalet från en hel och saften från en halv citron. Butternutpumpan delade jag på längden och ugnsrostade tillsammans med potatis, sötpotatis, vitlök, kryddor och olja. Mums!
Citronsåsen har jag rekommenderat till flertalet kunder utan att själv ha testat, och pumpan var också en nyhet för mig. I like it.


Den blicken...

Kategori: Hund



Lillemans föräldrar

Kategori: Hund



Muggen med historia

Kategori: Allmänt

Läraren är sjuk idag och jag arbetar hemifrån med företaget Tebe Färg AB. Muggen är en present från pappa, storebror har en likadan med sitt namn på. Med muggen fick jag ett brev. Jag citerar: "...ett typsnitt som jag fann bland den kvarlåtenskap efter Gunnar B (min farfar), nämligen ett visitkort som farfar Karl Viktor Bengtsson (pappas farfar) lät trycka upp runt 1895 vid 20 års ålder. Typsnittet härrör från Tiden. Alltså då det begav sig. En tid i historien då världen öppnade sig och den moderna, urbana storstadsmänniskan ridande på industrialismens framväxt såg gryningens ljus."
Allt är med andra ord helt som det ska. Inga konstigheter!



Lilleman

Kategori: Hund



Smarrig helg

Kategori: Mys

Igår avslutade vi veckan med en AS, after-school på Söder och efter två öl blev jag hämtad av storebror som skjutsade mig hem till Millan för tjejmiddag. Där hade hon och hennes tre söta arbetskollegor från Mässan påbörjat matlagningen och välkomnade mig med ett glas mousserande. Kvällen bjöd på toast Skagen, smördegsinbakad stekt riven potatis med ryggbiff och godis till efterrätt. Fantastiskt gott och mycket roligt sällskap.
Idag sov jag och storsnoken ut, och mötte upp storebror på Brasserian för en toast Skagen och biffplanka. Som om det inte var nog mättande åkte vi till nyöppnade Wayne's coffee där det blev pajfika och latte. Matkoman var oundviklig. Älskar mina favoritkillar ❤️ 

Lite fler bilder på pluttarna

Kategori: Hund

Mamman är brindle och pappan är svart, därav de spännande färgskiftningarna...







Puppylove

Kategori: Hund

I tisdags var jag och storsnoken och tittade på valpar. Fyra stycken 3,5 veckor gamla hanar var det och vi fastnade på den som kallades Brum. Han verkade piggast och hade lite ljusare partier på tassarna (tigerrandiga, i hundspråk kallas det brindle) som är ganska ovanligt. Uppfödaren nämnde detta som en oönskad "defekt" ur utställningssynpunkt. Som tur är har vi inget intresse av att ställa ut alls, och ser denna färgavvikelse som någonting vackert och karaktäriserande.
Jättesöt är han!
Brum en vecka gammal


Här har vi sötnosen och de rara tassarna!

Lunch med spanjacken

Kategori: Mys

Dejtade spanjacken i Farsta igår och vi pratade plugg, provade jeans och letade skinnstövlar. Kvalitetstid för själen.


Mer bilder från helgen

Kategori: Allmänt

"Vad är det här? Sitter den fast..?"
"Måste smaka. Nej det var ingen tutte...hmm"

"Dääääär"

Helg på Djurö

Kategori: Allmänt

Tillbringade fredagen och större delen av lördagen hos svärmor och farbror Frej. Svärmor hade en utställning i kyrkan och i samband med den hölls en föreläsning om mental ohälsa. Väldigt intressant att lyssna på, och svärmor hade gjort väldigt gripande installationer. 
Champagne, vin och tilltugg fick jag avstå ifrån, men väldigt goda smoothies i olika smaker från deras juicepress blev det istället. Riktigt avis är jag, vill också ha en likadan!
Min favorit




Söders hörnor

Kategori: Mys

När man inte kan ägna sin lunchrast åt att äta får man ta en promenad i stället.
Solen tittade fram mellan kvarteren när jag knallade omkring och jag kunde inte låta bli att förundras över alla småvägar och grusgångar jag hittade. Mysig lunch med tankarna snurrandes i huvudet. ❤

Nyckeln till insikt

Kategori: Tankar

Blev idag påmind om den största anledningen till varför jag sökte utbildningen. I skolan pratar vi just nu om fysiska och psykiska arbetsmiljöer och att till exempel stress kan vara något bra, tills det går till överdrift och påverkar en negativt. För mycket stress gör att man tillslut inte kan koppla av och återhämta sig på fritiden. Det tar över och påverkar privatlivet vilket hände mig. Jag trivdes med kollegorna men resten... Resten var under all kritik. En konstig hierarki som regerade, en mix av hobbychefer och smånazister... 
Tacksam över att vara borta därifrån. Och det är nog därför jag kan bli stressad och irriterad när något tar lite för lång tid. Eller när jag känner att man "slösar tid" och inte är tillräckligt effektiv. Det retar gallfeber hos mig men det är helt klart nånting jag får jobba på.
Take a chillpill

Dags för detox

Kategori: Allmänt

I måndags började min detox. Detoxen består av grönsaksjuicer och soppor och detta gör jag för att ge tarmarna en chans att starta om på ny kula. Ut med det gamla och in med det nya helt enkelt.
Det här är nog femte gången jag gör denna utrensning, och resultatet man får efteråt är hur grymt som helst. Man känner sig lättare, fräschare, vitalare, gladare... Det är svårt att sätta fingret på vad det är, men det är en härlig kombination av dessa. Det är värt den där tuffa veckan helt utan tvekan.
I tisdags hade jag sån extremt sprängande huvudvärk. Jag hade i och för sig inte räknat med något annat... Trots detta så kan inte livet stanna upp och jag skrev min tenta. Provsvaren kom idag och jag blev godkänd.
Dag tre var jag bra sugen på allt jag såg. Vi gick på ekonomimässan i Kista med klassen och den som gått på mässa vet ju att dom delar ut godis. Dumlekola, daim, snickers... Jag fick verkligen anstränga mig från att nalla ur skålarna.
Bortsett från allt det så har det gått bra, jag börjar känna dom positiva effekterna och mina kvisslor är borta. Det sägs ju att man får finnar av choklad, men jag tror att allt man stoppar i sig spelar en roll i hur huden mår. Detox är något jag starkt kan rekommendera. Kroppen mår bra inifrån. Nu är förstås tanken att jag ska äta nyttigare när jag är klar och endast ha ätardagar på lördagar. Inte flippa ur igen och bara äta snabbmat.
Här kan man hitta en massa nyttig information som rör kroppen och välmåendet. Det är där jag läst mig till en jäkla massa, det är en hel vetenskap...


Sockerråttan kom undan

Kategori: Allmänt

Jag var hos tandläkaren i tisdags för en undersökning och hon konstaterade att det inte var någon fara med visdomständerna och att jag heller inte hade några hål vilket jag befarat tidigare. Hon rengjorde och putsade tänderna så dom kändes som nya. Hon gav mig även tummen upp för att jag använder eltandborste. Kändes skönt.


Bubblig onsdag

Kategori: Nöje

Idag invigdes storebrors bubbelgubbe. Den spelar musik, lyser i olika färger och har ett litet vattenfall. Större livsnjutare får man leta efter!





SM i Västerås

Kategori: Nöje

I söndags ringde klockan 05:30 och vi satte oss i bilen till Västerås för att heja på storsnokens sponsor Johan, Peter från gymet och några till. Jätteskön dag tillsammans med storsnoken och hans kollega Salle. Vi såg några copycats också, en hade tagit nästintill hela storsnokens fria posering från Luciapokalen, och andra som helt klart blivit inspirerade.
Johan kom inte till final men Peter tog hem sitt andra SM-guld!
Hade en riktigt kul dag trots noll sömn. Inget direkt straff att titta på snygga inoljade killar i ytterst små kalsonger heller...





Älvsjömässan

Kategori: Nöje

I lördags var jag på Hem&Villamässan med mamma. Vi knallade omkring och åt godis och tittade på allt. En trevlig bonus var chokladmässan och att storebror anslöt några timmar senare. Vi kikade även in på EgetFöretag-mässan som höll till i en lite mindre hall.


Bastutunna, det vill jag ha!

Häftig växtvägg med bevattningssystem

Bastu för lägenhet

Nytänkande med bastustenarna & hur ett aggregat kan se ut

Massivt rejält matbord i trä där många får plats... Också en dröm för framtiden

Efter mässan kom Millan över på lite matlagning och vin. För ovanlighetens skull när vi är hos mig så blev det pasta med kyckling- & bacongräddsås. Mums!

Kanelbullens dag

Kategori: Nöje

Efter en lång dags bokstavstolkning av olika arbetsrättsliga lagar är det äntligen helg! Hjärnan är fullproppad och jag behöver verkligen lite ledigt från plugg. Dagen har jag firat med en vaniljbulle och två olika sorters wienerbröd, detta för att kanelbullarna i affären såg så tråkiga ut...
Ikväll ska vi på 25-årskalas och födelsedagsbarnet tyckte vi skulle få en flaska champagne.


Mångfald och fördomar

Kategori: Tankar

Tänk dig att din arbetsplats ska anställa en ny medarbetare och du håller i rekryteringen. När det är dags för intervjuerna kommer en kvinna med slöja in genom dörren för att söka tjänsten. Vad skulle din första spontana tanke vara? 
- "Undrar vad kunderna kommer att tycka?"
- "Vet hennes man att tjänsten innebär arbete på kvällstid?"
- "Vad bra med mångfald på arbetsplatsen!"
Vi fick ett gäng olika scenarion att tänka över i skolan och jag har ju helt klart fördomar. Att jag hade så extremt mycket fördomar trodde jag däremot inte... Kände mig faktiskt lite dum.

Dagens insikt

Kategori: Tankar

Idag pratade vi om fördomar och diskriminering på arbetsplatsen. Bland allt vi gick igenom var det en sak som fastnade och väckte eftertanke.
Det finns fem härskartekniker som man kan använda systematiskt för att sätta sig över andra och få dem att känna sig mindre viktiga. Man osynliggör, alltså ignorerar personen i fråga om denne säger något eller visar tydligt hur oviktigt det personen sagt är.  Ett annat sätt är att förlöjliga det personen säger. Sedan är undanhållande av information väldigt effektivt. Att få personen att känna sig exkluderad och inte medräknad på speciella tillfällen. Dubbelbestraffning är punkt nummer fyra och innebär att man straffar personen hur denne än handlar, kan liknas vid pest eller kolera; inget är bättre än det andra, hur man än väljer är det inte bra. Till sist kan man påföra skuld och skam genom att exempelvis understryka personens slarv trots oskyldighet, eller ignorera det personen säger så att denne blir osäker på om hon sagt något dumt eller otydligt.
När läraren gick igenom och beskrev (med andra ord och exempel) de olika härskarteknikerna kunde jag känna igen mig och applicera dessa egenskaper på en person som utgett sig för att vara min bästa vän.
Det läraren sa efter att jag tänkt den tanken var "detta är vanligt förekommande mellan just väninnor utanför arbetet". Tack för kaffet!
Fick verkligen svart på vitt att det är en person som inte vill en väl. Aldrig vetat att det finns ett systematiskt manipulationssätt, kanske främst för att jag själv aldrig går i såna tankar... Spontant känner jag bara hur jäkla vidrigt det är att det finns såna människor som utövar sån här mobbing medvetet. 

Höst

Kategori: Allmänt