minttubengtzing

Fantastisk fredag

Kategori: Allmänt

Halvligger i soffan efter en hektisk men rolig dag på jobbet, fötterna känns tunga och ögonlocken likaså. Men inte är jag ledsen över det, nej jag njuter av att bara få vara. Tog ledigt från all form av träning idag, tog bilen till jobbet istället för cykeln och gymet får klara sig utan mig. Brukar tycka att det är befriande att cykla till jobbet, men igår var det bara jobbigt. Mjölksyran skrek i benen två minuter efter att jag spinnat iväg, både dit och hem. Så idag vilar jag för att orka fsm-passet imorgon bitti. Får inte göra nånting annat än promenera. Ska nog ladda med tacos ikväll tror jag, det var länge sen.
Fick ett tråkigt besked från utbildningen jag sökte, de nekar mig en plats med anledningen "ekonomiska resurser saknas". Ringde och pratade med dem och då framkom det att i vanliga fall är budgeten ganska klen, men för bara ett par veckor sedan hade bidraget för höstens utbildningar blivit indraget helt. Då skolan ligger i Tyresö måste jag söka via min hemkommun och de beslutar om resurserna finns. En kollega som bor i Tyresö sökte samma utbildning och hon kom in. Vågar påstå att jag blev väldigt avundsjuk när hon berättade det.
Så nu måste jag antingen folkbokföra mig i Tyresö kommun för att bli antagen, eller också om möjligt bekosta kalaset ur egen ficka. Ska ringa på måndag och höra med skolan om de kan hjälpa mig på något sätt, och fråga hur mycket utbildningen kostar per elev och termin. Ponera att hela utbildningen på två terminer landar på 30.000 kronor skulle jag inte tveka en sekund att stå för kostnaderna själv. Jag vill detta så gärna att jag är beredd att göra allt för att komma in.
Nu ska jag njuta av att vara ledig, allt löser sig alltid. Konstigt nog är jag glad och inte ett dugg stressad. Det kommer ordna sig. Jag har världens bästa stöd från storsnoken dessutom, det är nog därför jag är så lugn. Han är helt klart bäst. ♥

Blicken framåt

Kategori: Allmänt

Sökte ju bageri- och konditoriutbildningen för ett tag sedan utan större framgång. Det var snudd på omöjligt att ordna praktikplats då alla jag tog kontakt med redan varit uppbokade ett år tillbaka, så det gick åt skogen med allt det. Känns tråkigt för det var verkligen något som lockade.
Har sökt ett jobb i alla fall, och även skickat in en ansökan till en ekonomiassistentutbildning. Har inte hört nånting än från något håll så jag väntar och hoppas. 

Rollercoaster all day every day

Kategori: Tankar

 
 
Varför känner jag mig ledsen?

Mitt humör svänger verkligen nåt extremt...

För någon timme sedan var jag glad. Fattar ingenting. Och så här är det alltid. Jävla finnehumör.
 

Konvertering

Kategori: Träning

Idag körde vi ben på gymet och siktade in oss mer på teknik än vikter. Fick lite hjälp av en träningsveteran, nämligen före detta gymägaren. Han kom med nyttiga tips och råd, och vi pratade en stund. Han var väldigt trevlig och inte alls så där gå-påig som folk kan vara som anser sig veta bäst. Vi kom fram till att spanjacken lätt kunde bli biff för att det faller sig naturligt, det finns ju olika muskelsorter och hon besitter den typen som har lätt för att bli bullig. Hon är som en tjur importerad från Spanien. Men under en benövning trodde jag för en sekund att hon blivit Lilla My, det var inga spanska svordomar utan finska som flög ur henne. "Satana perkele voi vittu vad tungt det här är!". Får nog inte umgås för mycket, rätt vad det är tappar hon väl all färg och blir blek som jag och börjar gilla memma och det enda som duger i spritväg är minttu. Hennes mormor är ju finsk så hon har ju blodet i sig redan. Farligt det där. Nej får nog sluta umgås så mycket...
 

Bloggappen sviker

Kategori: Allmänt

Har inte kunnat logga in på appen för att skriva inlägg, vilket är väldigt frustrerande. Har avinstallerat appen och hämtat hem den igen två gånger utan framgång. Vet inte vad mer jag kan göra...?
Hoppade över gymet idag och solade istället, magen är i uppror igen efter den gångna veckan. I morgon är det slut med slarvandet, till största del för magens skull. Gillar inte att gå runt och ha så här ont i magen som jag haft, blir verkligen påverkad av det. Så i morgon blir det nya tag både med kosten och träningen.
Vi blev bjudna på middag hos svärfar och där pratade vi bebisar och klappade på storasysters mage. Hon är så fin! Hon har inte fått mycket mage alls och jag är helt övertygad om att hon kommer bli så där fint gravid, att det bara är magen som kommer växa. Jag tror att det blir en flicka, det ska bli spännande att se om man har rätt. Storasyster tror också det. Vi får hålla tummarna.

Kalas för Lex

Kategori: Allmänt

Efter pedikyren införskaffade vi födelsedagspresenter, den här gången fick storsnoken välja. Han hittade en marinblå linnekavaj, en matchande grå tröja att ha under och en svartvit hatt. Jättecoola faktiskt.
Vi blev bjudna på hamburgare och jordgubbstårta.
Lex tog i från tårna när han skulle blåsa ut ljuset. Sötare och smartare kille får man leta efter. När han pratade uttalade han orden korrekt, högt och tydligt. Jättekul att se. Och lillasyster Izabella har blivit stor sen sist vi såg henne, det var nog på midsommar förra året.
 
Sen var det dags för lite sång dagen till ära. Vet inte om han tyckte att vi sjöng så fint. Han skulle nog bli en ypperlig efterträdare till Simon Cowell i Idol-juryn. Hård men rättvis för sina tre år.
 
Mamma och storebror hjälpte till med tårtskärandet.

Pedikyr

Kategori: Nöje

Storsnoken hade bokat in oss för lite fotmassage idag. Första gången för mig och det var jätteskönt!
 
Jag valde ut ett rosa lack, visst blev mina små gubbar fina? Fötterna var alldeles babylena.
 
 
 

Grekiskt på Söder

Kategori: Allmänt

Vi bestämde oss för att åka in och äta på Kamarina med storebror.
 
 
Två riktiga snyggingar på väg ut plus dammsugaren.
Vi delade på deras generösa mezetallrik med fem olika röror och till varmrätt åt grabbarna lammfilé och jag beställde souvlaki på oxfilé, jättegott! Och så var man mätt igen då.
 

Midsommardagen

Kategori: Allmänt

Behöver jag säga mer...? Cheese & bacon-meny och mozzarellasticks från Max ♥

Midsommar på Gnesta

Kategori: Nöje

Vi satt på verandan hela dagen och lapade sol och farfar bjöd på väldigt stark rom & cola.
 
Sen tog jag och Catta en fisketur och prövade vår lycka. 
 
Vi fick båda napp som släppte, en av dem släppte Cattas krok precis vid båtkanten så vi hann se den. Det var en skapligt stor abborre, säkert runt 700g. Vi hade väldigt mysigt ute på sjön.
 
 
 

Brownietårta med hallonmousse

Kategori: Matlagning

Sent i förrgår kväll ställde jag mig och bakade denna härliga tårta. Bland många goda smakkombinationer ligger nog choklad och hallon väääldigt högt upp på min lista. Det är ju bara så gott!
 
Och så här blev den!
 
 
Den var över all förväntan. Jättegod och brownien var perfekt. Det söta mot den syrliga hallonmoussen gifte sig bra. Alla tog mer så det tog jag som ett bra betyg.
 
 
Vi tog med tårtan och en termos kaffe ner till midsommarstången. Alla andra hade självfallet med sig jordgubbstårta och jag fick försvara mig med att jag är finne och att jag inte fattat det här med svenska jordgubbar än. En äldre herre från bordet bredvid blev nyfiken och smakade en bit, han tyckte den var härlig. Den gör jag definitivt igen vid ett annat tillfälle.
 
 
 

Midsommarlunch

Kategori: Allmänt

Älskar verkligen svensk midsommar och maten man äter.
 
 
 

Shoppingfynd

Kategori: Allmänt

Midsommarklänningen, men ändrade mig i sista stund och tog på mig den rosa klänningen istället!
 
Dessa fick jag av storsnoken. Jättesköna ämnade för promenad och jogging. Känns nästan som att man går barfota, de väger ingenting.

Månadens ord är...

Kategori: Allmänt

Acceptans.

Klänningjakt

Kategori: Allmänt

I min ensamhet har jag kikat runt efter något att ha på mig till midsommar. Storsnoken står i dörren på en privatfest ikväll så jag roar mig bäst jag kan på egen hand. I morgon tar jag en runda och ser om jag kan hitta något... Vill ju helst att det ska vara något blommigt och somrigt. Som man är söt i... eller bara nåt vitt med brodering, mer åt det romantiska hållet. Har inget emot maxiklänningar heller. Hoppas att utbudet på nätet inte skiljer sig avsevärt mot butikernas lager.
 

Men först måste jag bara...

Kategori: Allmänt

Rada upp det som upprört mig på ett eller annat sätt, för att kunna släppa och gå vidare.
 
- Jag får höra på omvägar att hon pratar illa om mig. Hon sitter på tjejkvällar och pratar om sånt hon inte vet någonting om med andra, och det klingar i väldigt negativ ton. Även sånt jag sagt i förtroende, och i några fall också speciellt bett att hon ska hålla för sig själv, har hon berättat vidare. Det har visat sig att hon inte kan knipa igen. Det ironiska är att allt kommer fram tillslut.
 
- Hon har inte visat en tillstymmelse till försök att komma överens med storsnoken. Man behöver inte tycka om alla och komma överens men har man gett det ett ärligt försök utan framgång kan man väl bara acceptera min respektive utan allt det onödiga. Hon var väldigt tydlig med att utstråla sitt misstycke. Det anser jag respektlöst mot mig som ska vara hennes vän, och en gång i tiden även bästa vän. 
 
- Telefonsamtalet med henne idag som utgjorde avslutet i vår relation. Några citat bland en hel drös var:
"Du lever i din lilla bubbla som du alltid gjort. Du tror att allt kretsar kring dig och storsnoken."
"Jag har åkt in till Sveg för att kunna ta det här samtalet med dig."
"Håll käften. Väx upp..."
"Du vet verkligen hur du ska göra för att få mig ledsen, och du har lyckats."
"Jag tror att du inte vill komma på dopet och att det är därför du tar upp det här nu, för att slippa. Men vet du vad, jag vill inte att du kommer."
Och allt detta sa hon med en hård, föraktfull ton. Hon avslutade samtalet med att slänga på luren. Hon visade tydligt brist på respekt och att för henne är jag inte värd mer. Vårt förhållande är enligt henne inte värt att kämpa för. Hon förnekade påståenden om att hon pratat bakom ryggen på mig. Hon svarade inte på många av mina frågor och hon försökte förminska mig och mina argument. Hon försökte få mig att känna att det jag hade att säga var oviktigt.
Hon körde på som en ångvält, och bad vid ett tillfälle att få prata till punkt. Senare i samtalet bad jag att få göra det när hon avbröt mig, då bad hon mig hålla käften. Sedan att jag skulle växa upp....undrar vem det är som skulle behöva göra det.
 
- Under hennes graviditet upplevde jag inte en endaste antydan till lycka över att hon bar på sitt barn, en son, hennes första. Inte ett leende under nio månader. Det tragiska jag la på minnet var hur hon uttryckte sin längtan efter att få sitta i solen och dricka rosévin. Inte ett enda foto har hon lagt ut på sig själv under den här tiden. Hon lever på gamla minnen, i sitt liv innan barn. 
 
- Allt ska ske på hennes villkor. Hennes ord är lag och rättar folk sig inte efter det blir hon sur. Håller man inte med hennes åsikter blir hon sur. Behöver nog inte förklara mer. Hon blir sur.
 
Slutsats
Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Gör inget du inte kan stå för.

It's the End of an Era...

Kategori: Tankar

Det är över nu, men jag kommer ihåg alla dagar med dig. Finns inget jag kommer ångra, jag lämnar dig med ryggen rak och huvudet högt. Livet går vidare och det är jag glad över. Jag har kommit så långt i mig själv på min resa mot att bli en starkare och bättre människa. Nya strider varje dag men jag ger inte upp, har världens bästa stöd de dagar jag känner att ingenting går, att ingenting förändras fast man kämpar hela tiden. Att vara rak och ärlig och ta tag i problem med denna person har jag dragit mig för väldigt länge, och nu vet jag varför. För att jag någonstans alltid visste att det skulle resultera i det här. Att hon gav upp. Hade inte väntat mig annat. Men jag tänker inte prata illa om henne. Hon valde, jag accepterade. Kunde inte göra mer än så.

Vissa människor...

Kategori: Tankar

Det finns en människa som funnits i mitt liv sen jag var nio år som har påverkat mig på många olika sätt. Många bra; tillsammans med henne har jag gått från att vara extremt blyg till att våga prata bland folk. När vi träffades var jag den som satt inomhus hela sommarlovet och läste böcker, och hon var den som tjatade på mig tills jag motvilligt kom ut och lekte burken med henne. Jag måste ge henne att hon är otroligt envis, inte bra i alla lägen kanske men envis. Från den dagen träffades vi varje dag. Vi bodde ju två dörrar ifrån varann så det var inte speciellt svårt. Vi lekte hela sommarlovet, och när skolan började igen på hösten sågs vi efter skolan. Varje dag. Åkte hon iväg pratade vi i telefon och skrev brev till varann, men det hände bara en gång. Alla andra gånger följde jag med. Vi åkte till hennes mormor och morfar så fort vi hade lov. Jag har så mycket fina och roliga minnen med henne från när vi var små som jag aldrig vill glömma. Jag vågar påstå att utan hennes familj hade jag inte haft lika många roliga minnen som jag har idag. Hennes familj blev min familj och hennes mamma räknade alltid in mig i vad dom än gjorde. Det fanns alltid mat till mig, alltid en plats till mig i bilen och det var liksom en självklarhet att jag skulle följa med. Det var mer regel än undantag att jag var med vart dom än skulle, vad dom än gjorde. Hennes mamma sa alltid att jag var hennes adoptivdotter, eller bonusdotter. Det kändes jättebra. Min mamma var inte direkt den bästa mamman, det kan jag inte sticka under stol med. Jag älskar henne men jag tänker inte bli som hon var som mamma. I och med att jag inte hade några mor- eller farföräldrar så blev hennes släktingar mina släktingar. Vi var världens bästa vänner. Men någonstans på vägen körde vi ner i diket.
I dagsläget väcker min före detta bästa vän en rad olika känslor hos mig. Jag har börjat inse vem hon egentligen är, efter att jag i åratal höjt upp henne på en pedistal. Hon kan inte unna någon lycka. Hon luskar i andras liv och gottar sig i det. Hon är en uppviglare, hon vänder folk emot varann. Hon är sin faster upp i dagen.
Hon kan inte ta kritik, hon blir sur om man inte håller med henne, och hon gillar inte folk som sätter emot. Hon kan inte ta en diskussion. Hon kan ytterst sällan stå för saker hon har sagt, hon stoppar huvudet i sanden om man konfronterar henne. Hon är väldigt konflikträdd.

Har under lång tid byggt på mig ett berg. Ett berg som börjar skymma solen nu. Jag kan svälja mycket, jag ger folk flera chanser om de gjort fel, jag är förlåtande. Jag är för snäll.
Hon har misstyckt mitt förhållande med storsnoken från dag ett. Hon har misstyckt alla min tidigare pojkvänner. De har aldrig dugit åt henne, och hon har aldrig ansträngt sig för att det ska fungera. Ska inte ens bästa vän vara glad över att man träffat någon man tycker om? Ska man inte vara glad för vännens skull och strunta i om man kanske inte tycker att killen i fråga är världens bästa, så länge han gör henne lycklig?
Jag kan inte påstå att jag tycker hennes nuvarande kille är något stjärnskott. Men vad hjälper det att jag motarbetar honom? Det glädjer mig att hon träffat någon hon tycker om och jag samtycker såklart så länge han inte gör henne illa. Däremot ingriper jag om jag får minsta känsla av att hon far illa.
Jag har hört en rad olika berättelser om hur hon pratar bakom ryggen på mig. Att det är storsnoken som pushat mig till att operera brösten, att han tvingar mig att träna, att jag har förändrats under tiden vi varit tillsammans. Jag kan bara föreställa mig hur snacket går.
Idag satte jag ner foten. Jag är trött på det här nu, jag vill få ett slut på det.
Bollen ligger hos henne, och sonens dop är i helgen. Ska bli intressant.

Snow White and the Huntsmen

Kategori: Nöje

Var på bio med storsnoken ikväll och filmen var så bra! På vägen hem stannade vi på Max. Haft en jättebra dag med världens finaste. Så mycket som han lett idag önskar jag att han gjorde varje dag.

Benpass, handdukar & lunchträff

Kategori: Träning

Första dagen på semestern började med ett benpass med spanjacken. Vi är verkligen på gång nu! Benen darrade, brände och spände, och jag blir förvånad om någon av oss lyckas gå normalt närmsta dagarna. Kort sammanfattat ett väldigt bra pass!
Hann med en vända för att köpa nya mörklila handdukar och sedan möta upp storebror och av en slump också Catta vid grottan för lunch. Gillar verkligen att få plocka ihop min egen meze-tallrik med falafel, kyckling, bulgur, tzatziki, ajvar, vinbladsdolmar, fetaost... Så fräscht och gott! ♥

Nya stjärnor

Kategori: Träning

Efter att ha plockat på mig mina vanliga kosttillskott som jag alltid köper i Johan Malms butik Scandinavian Nutrition hittade jag även två nyheter som jag blev nyfiken på att testa. Den större innehåller aminosyror som jag ska bli duktigare på att få i mig, och den mindre är en fettförbrännare utan koffein. Den kommer passa perfekt de dagar jag tränar sent eller bara inte behöver få i mig mer koffein.

 

Svettig söndag

Kategori: Träning

Efter gårdagens drinkar och dagens McDonalds kände jag för att ta i ännu hårdare på gymet idag. 30 minuter kardio och rygg blev det, svetten rann som om jag satt i en jättevarm bastu precis hela tiden. Provade lite nya grejer som jag fick med mig hem från Scandinavian Nutrition igår, känns riktigt bra. Lägger upp mina nya favoriter senare ikväll. Som belöning för hårt slit solade jag 15 minuter också. Because I'm worth it!

Drinkkväll

Kategori: Nöje

Ikväll blev det födelsedagsfirande med drinktema. Man skulle ta med sig sprit så tillhandahöll födelsedagsbarnet drinkmix och allt annat man behöver. Blandade glatt med hallon, björnbär, lime och läskeblask. Jag är ingen bartender direkt men lyckades med goda drinkar ändå.

 

Hemligheter

Kategori: Kärlek

Jag vet något som jag inte får berätta om, enda jag kan säga är att det är kärlek och att vi håller tummarna närmaste tiden för personen i fråga! Spännande tid som vi har framför oss på alla sätt...

Favorit i repris

Kategori: Träning

Brunch med storsnoken och storebror på O'Learys. Bobby's Burger är ett säkert kort en regnig dag som denna. Speciellt efter fsm-passet imorse så förtjänar jag detta!

Sova kan man göra i graven...?

Kategori: Allmänt

Jag och storsnoken somnade när vi kom hem från jobbet idag och vaknade tre timmar senare. Var kommer den extrema tröttheten ifrån? Nu sitter vi här, en sistaminuten-vända till McDonalds senare, och inte ett dugg sömniga. Magen är mättad med en Pepper Jack-meny, jordgubbsshake och vanilj- och jordgubbspaj. Snacka om okynnesätande. Är man sugen så är man!

Hejdå lillasyster

Kategori: Kärlek

I onsdags var vi bjudna till lillasysters kombinerade 20-årsmiddag och avskedsmiddag. Jättetrevligt och god mat. Tycker alltid det är kul att träffa storsnokens släkt. Det är många olika och därför också charmiga personligheter. Man har inte tråkigt många sekunder en sån kväll. Vi satt kvar till 01 och pratade med lillasysters pojkvän och hade många intressanta diskussioner. Vi gick bland annat igenom hur vägen till tävling ser ut från start till slut, med diet och träning och allt runtomkring. Fick ett väldigt gott intryck av honom och kan tänka mig att det känns jobbigt för henne att lämna kärleken här hemma för tre månader i Magaluf. Tvivlar inte en sekund på att hon kommer leva livet helt och fullt, men så fort man får en stund över så kommer hemlängtan krypande. Det är oundvikligt. Har man otur sätter den sig på axeln som en djävul och väger väldigt tungt. Sju veckor där nere räckte för mig när jag var 17, trodde inte för något i världen att hemlängtan kunde drabba mig. Oj vad fel jag hade...

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Jag är sysselsatt ikväll. Räkor och aioli, så himla enkelt och gott!

 

Teskedsgumman går lös på gymet

Kategori: Träning

Spanjacken är så himla söt på gymet, på grund av sin längd (eller snarare brist på längd) så behöver hon ha med sig pallen för att klara vissa maskiner och övningar. Idag blev det mage, och jag tror mesta träningen kom av att vi skrattade. Tröttmössan åkte liksom ner över ögonen litegrann och man blev väldigt lättroad. Kanske inte bästa idén att försöka träna seriöst efter nio på kvällen...

Ajj lav jooo

Kategori: Kärlek

Världens finaste. Vill aldrig att du lämnar mig.

Vårt slit senaste två månaderna

Kategori: Träning

Sovmorgon

Kategori: Träning

Otroligt tunga ögonlock idag... Lyckades ta mig upp ur sängen klockan tolv. Det blev några glas vin hos Millan igår med spanjacken och Natta. Vi hade jättemysigt på hennes altan invirade i filtar. Samtalsämnena landade i träning och bröst. Väldigt intressant kväll på många sätt. Jag och spanjacken beslutade oss för att dra igång med styrketräningen ihop, och idag körde vi första passet. Vi hann med lite kardio, biceps, triceps, bröst och mage. Väldigt bra med tanke på att hon kört pass fem dagar i veckan senaste åtta månaderna. Imorgon ska vi väga och mäta oss, sedan igen om en månad. Så jag känner på mig att det här kommer förvandlas till en träningsblogg närmsta tiden framöver... Lägger upp siffrorna vi kommer fram till imorgon. Vi är otroligt peppade och det ska bli intressant att se förändringen på en månad! PEPP!

Lillasyster 20 år

Kategori: Träning

Kickade igång imorse med ett fsm-pass. Fsm står för Functional strengthing moves och kan liknas vid crossfit. Man jobbar på djupet i musklerna, bra variation till styrketräningen. Supersvettigt och kul, mitt absoluta favoritpass.
Idag fyller lillasyster 20. Stort grattis! Nu är du stor på riktigt ;)

Good Christian Bitches

Kategori: Nöje

Har kollat på GCB med storsnoken hela kvällen. En riktigt kul serie som vi båda gillar. Kan rekommendera den varmt.

Finfin fredag

Kategori: Allmänt

Har ätit grillbuffé på en uteservering med storsnoken och storebror. Proppmätta lämnade vi tillbaka Caesar till matte och åkte till gymet. Orkade 25 min på crosstrainern, lite bicepscurls med stång och nu ligger jag i stretchinghörnan. Jag har ingen ork, trots att jag vill. Längtar just nu bara till att få slänga mig i sängen och gosa med storsnoken... Känns så fel att känna så när solen är här. Nu ska man ju passa på att vara ute och suga i sig av strålarna och njuta så länge man kan. Rätt vad det är så är man tillbaka på jobbet och svettas.

Utslagna igen

Kategori: Allmänt

Har haft en väldigt trevlig och mysig dag. Tyvärr blev det ingen jaktträning för Caesar, det hann vi liksom inte med. Vi rodde ut på sjön med farfar och sökte fiskelycka utan framgång. Tror han blev lite besviken över det, framför allt när storsnoken sagt att jag kan rensa och filéa fisk. Han ville nog se det med egna ögon för att tro det.
Fick även smaka på farmors berömda kladdkaka. Kan lugnt säga att det var i särklass godaste kladdisen jag någonsin ätit. Receptet ska jag definitivt ha med mig hem. Den var perfekt kladdig rakt igenom och inte alls torr som den ofta blir utåt kanterna. Hon hade garnerat den med skivade färska jordgubbar. Mums!
Efter båtturen åkte vi ner på byn och hängde på grillen. Känns verkligen att man kommit ut på landet. Inget ont om det - jag trivs väldigt bra.
Dom är verkligen söta farmor och farfar. Passar som handen i handsken dom två tillsammans. Och utseendet går verkligen i arv ser man. Fotoalbumen åkte fram tillslut och en eller annan hockeyfrilla skymtade jag på svärfar. Trender kommer alltid igen men jag hoppas hockeyfrillan är överspelad för all framtid. Vem var det egentligen som introducerade den?
Imorgon ska vi lägga krut på Caesars träning och söka dammisar. En dammis är ett träningsredskap som ska påminna om en and när man har den i munnen. Det ska bli väldigt kul!

 

image description

Gnesta

Kategori: Allmänt

Idag tillbringar vi dagen nere hos storsnokens farmor och farfar i Gnesta. Caesar fick följa med och han är så glad över att vara här. Svansen går i ett, fram och tillbaka och upp och ner vispar den. Jättefin dag och god lunch fick vi också. Härligt att vara här.

Wellplayed Wednesday

Kategori: Allmänt

Vi är helt utslagna efter en fullspäckad dag. Vi har varit på väg hela tiden och när vi väl landade hemma i soffan var det som att någon tryckte på off-knappen. Caesar ligger utslagen på rygg och vi är inte sämre. Det konstiga är att man kämpar med att hålla sig vaken istället för att ge med sig och lägga sig. Imorgon är en ny dag med nya aktiviteter, inte minst för vår fyrfota svarta skönhet. Ska bli intressant att se vilket språk vi behärskar när vi kommer hem. Over and out - nu slänger jag in handduken!

I love Greys Anatomy

Kategori: Allmänt

Missar ogärna ett avsnitt, bland de bästa serierna som gjorts enligt min mening! I'm hooked. Och så var det självklart säsongsavslutning..... Suck.

Födelsedagskalas

Kategori: Nöje

Idag har vi hunnit med tårtkalas också. Jonathan fyller 9 år och det måste förstås firas. Vi handlade present i sista minuten som vanligt. Ett par jeansshorts, ett par röda shorts och en tröja köpte vi till honom. Han verkade väldigt nöjd när han öppnade paketet, speciellt över jeansen. Det bjöds på korv med bröd och jordgubbstårta. Deras lilla etta var full med glada lekande barn, otroligt att vi fick plats så många på så få kvadrat. Där det finns hjärterum finns stjärterum...

På vägen hem stannade vi hos Natta för att ta med Caesar hem till oss. En promenad hem i solen var precis vad min mage behövde efter en dags slarv med maten. Har fått i mig vitt bröd i mängder och så lite tårta på det; min mage är riktigt grinig på mig nu. Hann inte med någon träning idag heller och det märks av direkt. Väl hemma hade storsnoken dukat upp med thaimat, gul curry som är min absoluta favorit. Han är ju för söt!

 

 

Fler bilder från hundträningen

Kategori: Hund

Storsnoken fick låna och prova sök med Chilli.

Hundträning

Kategori: Hund

Jag och storsnoken följde med Natta och Caesar på valpträff hos uppfödaren i Upplands Väsby. Det var dags för den gemensamma sökträningen och det var väldigt lärorikt för oss båda. Vi ska ju ner till Gnesta med Caesar i dagarna och öva jakt så det är bra för oss att veta hur vi ska göra med kroppsspråk och vilka ord som ska användas. Solen tittade ner på oss och skrattade åt stövlarna jag förberett mig med. Träffen avslutades med en fika och lite eftersnack.

Doften är så hemtrevlig

Kategori: Matlagning

Och de blev så goda! Jordgubbsmarmelad och gästabudsskinka blev en oväntat god kombo.

 

 

God morgon!

Kategori: Matlagning

Fick för mig att jag skulle vara världens gulligaste på storsnokens första semestermorgon och väcka honom med nybakade scones. Vi har ett internskämt oss emellan angående just scones, kort beskrivning är att man är ett psykfall om man går upp tidigare för att väcka någon man precis börjat dejta med nybakade scones. Kan lova att humorn uppskattades av den nyvakna.

 

Mums

Kategori: Matlagning

Entrecôte med färskpotatis, sallad och ungefär sex olika jättegoda såser åstadkom vi.

 

Grillning

Kategori: Matlagning

Tog en sväng till Millan efter gymet och snackade lite skit en halvtimme. Spanjacken och Natta tittade in en stund också. Solen har gjort sig påmind idag och vi var rörande överens om att kvällen skulle tas tillvara. En stunds spånande resulterade i grillmiddag hos Natta. Här sitter vi nu på altanen med rosé i glasen och väntar in glöden från grillkolen.

 

Biffiga ben

Kategori: Träning

Vilken känsla det är att ha tagit i och verkligen pressat ur allt man har på gymet. Idag var det benens tur att bli piskade och jag lyckades. Målet var att ta i så jag inte kunde gå efteråt. Jag kan gå, dock lite stelare men i morgon kommer jag vara desto stelare. Det ser jag som ett kvitto på att man varit duktig. Slängde på 90kg på benpressen och mjölkade ur ordentligt, svetten rann som bara den under hela passet!

 

Smaka på Stockholm

Kategori: Nöje

Tog en sväng förbi Kungsträdgården med storsnoken, storebror, svärmor och lillasyster för att äta. Var tvungen att ta en plocktallrik med pommes frites, calamares, vårrullar och chiliaioli. Så jäkla gott! Jag är verkligen svag för sådan mat. En cider till det, provade också någonting som hette sincronizadas som var som quesadillas men innehöll serranoskinka, och allt detta avslutades med en chokladig brownie toppad med vispad grädde. Synd bara att inte solen tittade fram idag, det hade ju varit pricken över i. Men trots vädret hade vi väldigt trevligt.

Supernöjd

Kategori: Allmänt

In progress

Kategori: Allmänt

Hann knappt säga vad jag var ute efter innan Elif svischade iväg för att blanda ihop färg... Jag är väldigt nyfiken på resultatet nu. Ser ut som att jag har satellitkontakt med yttre rymden med detta runt huvudet. ET phone home...

Frisördax

Kategori: Allmänt

Är på väg in till Salong Aura för att bli fin i håret igen. Har verkligen längtat och sett fram emot detta ett bra tag nu. Har en hemsk utväxt som behöver tas om hand, vet ännu inte riktigt vad jag vill göra med färgen bara... Tror jag ska gå åt min naturliga färg och lägga i lite folieslingor så det blir mer melerat. Elif är väldigt duktig på att få till precis det man försökt förklara men inte riktigt kunnat måla upp, när man knappt själv vet vad man är ute efter... Hon är riktigt duktig!

Våffelsöndag

Kategori: Matlagning

Efter ett två timmar långt armpass åkte vi till svärmor och åt våfflor med nutella och jordgubbssylt. Bästa söndagen på länge! Underbart att vara ledig... Njuter av varje sekund ;)

 

Söndagsstädning

Kategori: Kärlek

Jag är bortskämd med ögongodis ♥

Söndagsbrunch med mina favoriter

Kategori: Kärlek

Storsnoken, storebror och jag åt brunch på O'Learys. Helt klart bästa idén en sådan trist söndag som idag.
Det avslutades med en fika i grottan...
Det blev en riktig myssöndag! ♥

Middag hos Natta & Björn

Kategori: Matlagning

Som tack för att vi haft Caesar hos oss bjöd matte och husse över oss på middag. Vi blev bortskämda med grillad entrecôte trots regnet och till det hade Björn gjort en specialare av bakpotatishalvor; han hade gröpt ur skalen, mosat innanmätet och blandat med ost och stekt bacon och gratinerat detta i skalen. Några hade han toppat med ädelost också, de var jättegoda! Kul att få prova något nytt som också var första gången han lagade det. Vi hade en jättetrevlig kväll och det blev mycket snack om hundar och styrketräning. Det föll sig ganska naturligt kan man väl säga...

Ner faller regnet

Kategori: Hund

Började dagen med 1,5h ryggpass på gymet. Tanken var egentligen att köra ett FSM-pass men de hade hunnit köra igång redan när jag kom dit. Attans, det är mitt favoritpass.
Jag och Caesar trotsade vädret och gav oss ut på en 2h lång promenad. Superskönt! Har man varma kläder och ett par schyssta gummistövlar så är det faktiskt trevligt att vara ute. Jag var ganska ensam om att tycka det, vi mötte inte många på vår runda. Caesar var i allafall nöjd och glad hela tiden.
När vi kom in fick Caesar ett ben och jag värmde mig med en standard; kaffe och kvarg med mango och hallon.
Mums, som Maria Montazami hade sagt.

Fredagsmys

Kategori: Hund

Äntligen har man landat i soffan efter en tung vecka. Har finbesök, Caesar ska övernatta här och vi ska mysa hela kvällen. Natta har gjort ett hästjobb med honom, han är bland de lydigaste och mest väluppfostrade hundarna jag mött. Det är mer ett nöje än ett ont måste att vara hundvakt åt honom. Och så vinner han priset som världens gosigaste!
Nej nu måste vi nog gå ut, han puffar lite på mig.