minttubengtzing

Ingen hund denna gång

Kategori: Hund

Vi kommer inte ta hem Tyson. Marion tyckte han visade på vissa sämre beteenden som känns oroväckande, så härmed är han struken från listan. Tråkigt. Hundsökandet fortsätter...

Hjärtesorg

Kategori: Tankar

Det bor faktiskt ett uns av sorg i mitt hjärta. Sorg över förlorade vänner. Sorg över förlorad tid. Sorg över insikten.
Jag sörjer det jag inte kan påverka. Jag sörjer över dem som inte förstår. Det är synd om människorna.
 
 
 
 

Får jag presentera

Kategori: Kärlek

Min fullt friska storebror skickade denna under en segdragen föreläsning för att pigga upp. Vi har samma humor han och jag. Tack för att du finns ❤

Livet är underbart

Kategori: Allmänt

Jag har verkligen ingenting att klaga på. Mitt liv är som jag vill att det ska vara. Jag är på väg åt det hållet jag vill vara på väg åt. Jag har målet i sikte och vägen dit kantas av rosenbuskar. Vackra, röda rosor som döljer vassa små taggar. Taggarna ser jag som test, som prövning på min styrka. En tagg kommer aldrig kunna hindra mig.
Fick ett värmande sms från en gammal kollega idag. Hon har äntligen sökt till en utbildning hon länge pratat om och hon tackade för att jag gett henne så mycket inspiration till att ta tag i det. Verkligen otroligt kul att få höra att jag kan inspirera folk.
2013 är ett ego-år. Det här kommer bli året folk satsar på sig själva, sin egen utveckling och sina drömmar. Jag är helt övertygad om det. Och man ska ta sina chanser; ingen annan kommer satsa på dig själv än du!

Söndagsbakning

Kategori: Kärlek

Det är så himla skönt att få vara ledig på helgerna! Jag uppskattar dessa två dagar nåt otroligt, så dagen till ära har jag redan hunnit baka vaniljbullar och oboybullar. Har aldrig testat oboybullar tidigare men de blev goda! Ska nog ta med mig en påse när vi ska till svärfar på middag ikväll så att dom får recensera dem.

Babykläder

Kategori: Mys

Vi var och hälsade på hos Jack igår och lämnade över lite babypresenter till honom. Hur mysig får man vara 😊 han är så snäll, sover mest och verkar inte ha några bekymmer i världen. Och hur kul är det inte att handla tröjor och byxor i miniatyr? I butiken samlade vi på oss en hög var med söta och tuffa kläder, och jag lovar att det inte tog oss lång tid. Sen insåg vi att vi var tvungna att gallra ut mer än hälften, man kan ju inte köpa allt man ser... Så det fick bli det här; en jacka, jeans med hängslen och en Batman-body. Jack kommer vara tuffaste killen i stan 😃

Lördagsbrunch

Kategori: Allmänt

För att betona förra inläggets allvar så kommer här en realitycheck. Så här ser det ljuva livet ut 15 minuter efter att man klivit ur sängen en typisk lördagförmiddag. Jag, storsnoken, coachen och Danne åt i grottan och avslutade våra rediga portioner mat med ännu redigare portioner efterrätt. Det komiska är att ingen kollapsar efter att ha fått i sig allt. Mer som "jaha, vad ska vi göra nu då", helt obrydda över att magen lastats full med gottigheter.

Inspiration

Kategori: Träning

Nu har jag levt det ljuva livet ett tag med allt gott som det innebär. Jag har töjt min magsäck till det dubbla, jag har en enorm aptit och har väldigt ofta svårt att låta bli att äta lite till när jag redan är mätt. Jag kan verkligen äta med andra ord. Kommer storsnoken för "ovanlighetens" skull hem med en kladdkaka på kvällen är inte jag den som är den. Vem tackar nej till en kladdig chokladkaka liksom, då måste man ju ha nåt fel.
Önskar att min självdisciplin kunde hitta hem igen och ta kommandot. Jag är ju så svartvit, när det gäller är det allt eller inget. Jag har svårt att göra saker och ting halvhjärtat. I höstas hade jag i tankarna att jag skulle bli mitt vassaste jag i sommar. Tror att det är hög tid att dra åt skärpet lite och ordna kosten. Men det jag verkligen behöver en känga med är att ta mig till gymet. Har inte lyft ett finger på en vecka, mycket har med den plötsliga deltentan att göra vilket krävde all ledig tid men både igår och idag har jag bara ignorerat att jag haft tid. Det går fort att hamna i en ond cirkel. Så därför letar jag formbilder för inspiration. Har dessutom fått ett litet jobberbjudande från coachen vilket gör att kosten kan bli lite intressantare att bita tag i. Matinspiration och kroppsideal. Vi får se var vi hamnar. Min envishet säger att det inte blir i vassen i alla fall.

Tjejkväll

Kategori: Mys

Jag har varit hos Rosanna ikväll på tacomys. Lite rödvin och drinkar, killprat och mangosalsa får summera kvällen.

Hetluften

Kategori: Nöje

Häromdagen släpptes den efterlängtade tidningen. Storsnoken var med och han fick många fina kommentarer i bildtexten.
Jag tror att hans namn är på många läppar nu, och även att avundsjukan sprider sig som en löpeld. Det är baksidan av att göra det han gör. Alla ska tycka och tänka så mycket, granska och kritisera. I mina ögon har han alltid varit en vinnare. Världens bästa kille.

Tröttsnok

Kategori: Allmänt

Storsnoken slocknade på soffan efter bebisbesöket. Oj vilken tröttmössa. Han har sovit sen sju ikväll och ligger kvar där än. "Väck aldrig den björn som sover" fick jag lära mig när jag var liten. Så han får nog ligga kvar där i natt. Min stora snarkande björn. ❤

Bebisbesök

Kategori: Mys

Vi åkte till Huddinge sjukhus för att titta på och hålla i lilleman idag. Vilken söt liten kille han är! Storsnoken är jättestolt, det har riktigt lyst i hans ögon sen första bilden på lilleman kom.
När vi satt där och pratade kom en gammal bekant för att hälsa på någon som också fött nyligen. Honom har jag inte sett eller pratat med på tio år. Och han har inte förändrats ett dugg. Blygheten satt kvar och han fick knappt fram ett hej. Konstig situation, kändes jättekonstigt. Tio år. Var tar tiden vägen? Var som att träffa nån som dött och återuppstått.

Vinterpromenad

Kategori: Mys

Solen lyser starkt genom frostbitna grenar. Vackert

Första deltentan i ekonomi

Kategori: Allmänt

Har inte gjort annat än pluggat senaste tre dagarna! Gymmet har fått klara sig utan mig sen i söndags. Igår åkte jag hem till Millan för middag och repetition av instuderingsfrågor. Hon visade ett bra sätt att sammanfatta allt på. Mycket hjälpsamt, och hon kommer härmed vara min instuderingskompis.
I morse laddade jag med kaffe för att inte gäspa mig igenom provet, och jag tror att det, i kombination med gårdagen, kan vara ett vinnande koncept. Provet kändes bra och spänningen för provsvaren är påtaglig.
Jag har otroligt stöd i alla runtomkring mig. Folk hejar och tror på mig. Helt fantastiskt. 😊

La chica bonita

Kategori: Allmänt

Idag åker lillasyster till Thailand där hon ska gå barskolan och leva det ljuva livet i hängmattan fram till april. Hon kommer ha den bästa tiden i sitt liv där nere och den kommer aldrig åter. En dag kommer hon förstå vad jag menar. Jag är inte trångsynt eller bitter 😉

Välkommen Jack

Kategori: Kärlek

Igår kl.03:49 kom lille Jack Oliver Viktor till världen med sina 3240g och 51cm. Vilken söt skapelse! Stort grattis till storasyster och maken och resten av familjen ❤

Myshelg

Kategori: Mys

I fredags firade vi svärmors 50 år med jättegod middag, spansk öl och en hel del rödvin också. Det var en jättetrevlig kväll och vi fick även träffa hennes nya flamma.
I lördags körde jag Fsm på gymet, sen åt vi brunch hos svärmor och hämtade ut mina ekonomiböcker. Millan kom över och vi hade årets mysigaste kväll tillsammans under våra filtar i soffan. Vi åt gott, drack gott och tittade på Greys Anatomy från säsong ett. 😊

Stress

Kategori: Allmänt

Vaknade av att storsnoken ringde. Tio minuter innan jag borde stå på andra sidan ytterdörren med nyckeln i låset.
"Upp och hoppa sockerråtta" sa min pappa när jag var liten. Så det gjorde jag, och det ser ut som att jag kommer hinna till skolan med två minuters marginal.

Hundnördarna

Kategori: Hund

Bilden är från i söndags när vi träffade Tyson igen. Blir mer och mer såld på honom. Tror jag är den av oss som försöker använda förnuft och planerar framåt, storsnoken är som ett barn istället och vill ha honom NU NU NU. Vi kompletterar varandra med andra ord. 😊 Jag bromsar, han gasar.

Dags för första tentan

Kategori: Allmänt

Idag började allvaret. Har haft ekonomilektion hela dagen och på torsdag är första tentan. Jag har suttit som ett levande frågetecken hela dagen och börjat undra om min hjärna blivit ersatt med mossa. Och denna mossa suger inte åt sig nånting...
"Hej mitt namn är minttubengtzing och jag vet inte alls vad jag vill. Jag ska nog inte starta eget, jag tänker vara anställd och sen får jag se vad jag gör. Kanske breddar kunskaperna med nånting mer."
Klassen och läraren måste tyckt jag är ett spån. Men jag vet ju inte. Vet bara att jag vill detta och resten faller på plats när det är dags. Eller?

Studeringsteknik

Kategori: Allmänt

Wow nu kommer jag vara proffs på att läsa och lära mig. Fick ett gäng verktyg som ska komma till flitig användning de kommande två åren. Detta var precis vad jag behövde, knacka igång hjärnkontoret och fylla på med ny information. Jag är så otroligt glad att jag kom in på utbildningen. Det känns helt underbart. Jag vill verkligen det här. Och tänk vad många år man slösade i gymnasiet. Mitt ointresse var enormt. Men nu är det raka motsatsen. Helt fantastiskt är det.

Mysig liten vinterstig

Kategori: Allmänt

Fantastisk fredag

Kategori: Allmänt

Sitter på bussen till skolan nu. Klockan nio börjar en föreläsning om studieteknik i aulan som håller på till 15. Där kommer jag sitta hela dagen och anteckna. Det är ju trots allt sex år sedan jag satt i skolbänken. Jag känner mig som en nybörjare. Gud vet att jag kämpade i höstas med prövningarna i företagsekonomi. All hjälp som kan underlätta mottags tacksamt. 😊

Efter skolan ska svärmor firas. Hon fyllde 50 år i onsdags och ikväll bjuder hon släkt och vänner på middag. Det ska bli jättetrevligt. Hon är jätteduktig kock. Sen så ska vi få träffa hennes nya flamma så det gör det hela ännu intressantare. ❤

Ersta kyrka

Kategori: Allmänt

Vi fick i uppgift att besöka och fota Ersta kyrka på gruppdynamiken i onsdags. Den lilla kyrkan ligger ett stenkast från skolan och var väldigt vacker i sin enkelhet.

Hundträff

Kategori: Hund

Jag och storsnoken åkte hem till hundtränaren Marion idag för att träffa Tyson, en sex månader gammal valp som är en blandning av rottweiler, schäfer och amstaff. Det låter ju verkligen som rena rama molotov-cocktailen att förena alla dessa raserna, men efter en första anblick verkar det som att Tyson fått de goda egenskaperna av varje ras. Självklart är det ju för tidigt att förutspå det men magkänslan var bra efter att ha fått höra vad hon hade att säga och efter att ha fått träffa Tyson personligen. Han var jättefin. Storsnoken är som ett barn nu och vill ha hem honom på en gång. Anledningen till att han ska omplaceras är för att tidigare ägaren var en ensamstående mamma med tre tonårstjejer och livspusslet gick inte riktigt ihop. Sen är min farhåga att dom skaffade Tyson för att ha en knähund och att dom därför inte var beredda att lägga ner den tid på arbetet som en sån blandras kräver. Så nu ska vi träffa Marion och Tyson på söndag igen för att känna lite på honom och se om det klickar oss tre emellan. Men jag kan verkligen inte neka till att jag som storsnoken är bra sugen på att bara ta hem honom och ge honom kärlek och allt det som han behöver. Han är verkligen en liten sötnos!

Min nyfunna favorit

Kategori: Allmänt

Den här såsen är så himla god. Sen så älskar jag ju tomater. 😊

Ledig dag

Kategori: Allmänt

Idag har jag inga lektioner och har istället njutit av att vara ledig. Låg och drog mig lite och tittade på Greys anatomy i sängen, pysslade lite med tvätt och disk och för en stund sen kom storebror på en fika. Jag kokade kaffe och gjorde kokosbollar och under tiden lägger han sig på golvet. När allt är klart har han somnat och jag förmår inte att väcka honom. Så här sitter jag och fikar med mig själv medan han ligger och sover. Mysigt faktiskt. Han snarkar inte som storsnoken utan man hör bara in- och utandningen, så som mamma låter och så som mormor lät. Snacka om utslagen kille. 😃

Nykomlingarna

Kategori: Allmänt

Här är en bild på stövlarna

Nya pälskängor

Kategori: Allmänt

Igår efter middagen och innan mötet tog jag och storebror en promenad genom Gallerian. Han frågade mig om jag behövde nånting eftersom jag nu blivit student och han vet att pengakassan snabbt sinar. Ja jo, kolla vilka skor jag går runt i liksom. Slarvig som jag är har jag "missat" att införskaffa ett par vinterstövlar och knallar istället runt i tunna sneakers. Så två minuter senare kommer vi ut ur en skobutik med en stor kasse i handen innehållande mina nya lurviga stövlar. Bättre sent än aldrig... 😊

Gruppdynamik och styrelseutbildning

Kategori: Allmänt

Stora ord för en ung kvinna. Polletten börjar trilla ner att jag är vuxen nu. Jag styr mitt eget öde. Det är en stor tanke att greppa men det känns väldigt bra att ha nått den insikten.
Gårdagen bjöd på en heldag av lära-känna-lekar och övningar med klassen. Vi fick diskutera olika påståenden i grupp och sen blev man tilldelad en annan grupp att äta lunch med. Jag och mina tre klasskompisar gick ner till en italiensk pasteria på Folkkungagatan och under lunchen fick jag dra igång samtalen. Det gick bra, jag bjöd på mig själv för att dom andra skulle slappna av vilket dom tillslut gjorde.
Efter skolan hämtade storebror mig och bjöd mig på Friday's i Kungsträdgården. Jag fick en mental snabbresa till Miami när min hamburgare kom in tillsammans med Jack Danielssåsen som jag jämt åt där. Så himla gott var det, bland dom godaste burgarna jag ätit, och det har ju blivit några under årens lopp. 😊
Efter middagen var det dags för kursen "ny i styrelsen". Väldigt matnyttig kväll och jag fick en hel del kött på benen som jag kommer ha nytta av i mitt framtida styrelsearbete. Jag hoppas på att kunna tillföra något som ung kvinna som motvikt till pantertanterna, och om inte annat så för att förgylla mitt cv.

Måndagsmiddag

Kategori: Mys

Natta var på så bra humör igår för nånting som hänt på jobbet att hon bjöd in till spontanmiddag. En stor kastrull spagetti á la Natta, efterrätt och en drink satte mig i total matkoma. Men gott var det! 😊

Gammalt blir nytt

Kategori: Allmänt

Har haft en bra första dag på skolan. Vi började med lite information, fick träffa alla lärare som presenterade sig och sen blev det lunchrast. Sen följde en tre timmar lång föreläsning som behandlade mötet mellan människor. Fick en tankeställare, nånting man lätt glömmer bort är kroppsspråket. Men så mycket som 90% läser vi av på kroppsspråk. Omedvetet. Och föreläsaren bevisade det också. Fascinerande...
Skillnaden på när man gick i högstadiet till exempel var att man på den tiden var där för att skaffa kompisar. Nu när man är vuxen är utbildningen viktig i stället. Fascinerad igen.
Bilden är från min promenad på lunchrasten. Oerhört mycket vackrare utsikt än lagerkylen på mitt förra jobb kan man väl påstå... 😊

Skolstart

Kategori: Allmänt

Står i korridoren och väntar på att klockan ska bli tio så jag och alla andra som står här ska bli insläppta i aulan. Första dagen i skolan på sex år. Jag är både nervös och förväntansfull på samma gång.

Äntligen!!!

Kategori: Kärlek

Jag känner mig fri. Enda sättet att beskriva känslan jag har just nu är med Panetoz låt. Jag känner mig fri! Sista dagen på jobbet firades med en afterwork med min nu före detta kollega Kia på Olearys och sedan vidare hem till Natta för tjejkväll där vi även skålade i champagne dagen till ära. Hon bjöd på en supergod kycklinggryta som vi åt i tortillabröd. Det ska jag definitivt be om recept på nästa gång vi ses, storsnoken skulle älska det.
Jag har haft en jättebra dag med ett ännu bättre avslut. Vilka härliga tjejer jag får umgås med, dom är fantastiska ❤

Nattmuffins

Kategori: Matlagning

Ikväll har jag och storsnoken bakat sockerkaksmuffins. De blev riktigt goda faktiskt... Jag är ingen hejare på bakning men vårt teamwork gjorde susen!

Kategori: Allmänt

Min nya favorit. Såååå god!

Coffeebreak

Kategori: Tankar

Fikade med Millan igår och vi pratade om liv och skola. Min terapeut kommer skriva ett intyg för min fobi att hålla föredrag. Känns lättande att veta att jag kommer slippa allt obehag när det kommer till redovisning inför folkmassor. Det är svårt att beskriva men det blir ett sånt stresspåslag att jag bara tiltar. Hjärnan får blackout och jag hör inte vad jag säger, jag vet inte ens vad det är jag svamlar om och jag tappar tråden. I gymnasiet blev jag underkänd i svenska c på grund av detta. "Skriftlig och MUNTLIG redovisning". Aldrig i livet tänkte jag, och gick helt enkelt inte på dom lektionerna. Jag vägrade.
Vi hade i alla fall väldigt mysigt och jag hoppas vi kommer kunna ses lite oftare nu när plugget drar igång. ❤

Förkovringens tid

Kategori: Allmänt

Jag känner på mig att 2013 kommer bli ett lärorikt år. Skolan börjar den 14e, och under våren ska jag även gå ett antal kurser för styrelsearbetet. Mest självklart för min egen skull, för att hänga med på och få utdelning av våra månatliga möten. Men också mycket för att jag ska förstå grekiskan. Jag känner att jag är alldeles för passiv, pantertanterna drar ju in som en ångvält och sprider ut sitt sömnmedel. Zzz... Jag ska se till att dom får lite motstånd framöver. Lite ungt blod gör bara gott.
Jag får se upp för skrivkrampen 😊

Men är inte riktigt där än...

Kategori: Allmänt

Så här ser det ut när jag fikar på jobbet. VARJE dag. Och då har jag faktiskt ätit en ordentlig lunch. Och folk undrar varför jag tränar... Mycket som slinker ner i den här lilla magen 😃

Nu kanske...

Kategori: Träning

Satt ner och fikade med en kollega idag som tränar på samma gym. Vi pratade om kosthållning och träning, båda visade sig vara lika usla och omotiverade. Vi bestämde att boka in några pass tillsammans för att pusha igång varandra. Förhoppningsvis håller vi det... Båda behöver det lika mycket!

Belöning

Kategori: Allmänt

Första ordentliga ryggpasset på länge, och på vägen hem svänger vi förbi McDonalds. Vassen 2013, here I come. Nolla på karaktär just nu! Ingen självdiciplin alls...

Middag hos svärmor

Kategori: Mys

Spagetti med köttfärssås, åh hon gör det så gott! Mysigt att äta middag hos henne, lillasyster har så mycket roligt att berätta jämt. ❤