minttubengtzing

Give me a break

Kategori: Allmänt

Ser verkligen fram emot lite semester. Ska bli så sköööönt!
Välbehövligt, härligt, mysigt, trevligt. Jag älskar sommaren. Och sommaren kommer älska med mig.

Rosor

Kategori: Kärlek

Denna gav jag till min lilla mamma på morsdag, tyckte den var så söt

 

Barnvagnar & irritation

Kategori: Tankar

Tog en promenad med nyblivna mamman, nyblivna milfen och hennes två hundar idag. I sakta mak pratades det om ingenting annat än barn, mödrarvårdscentralen och blöjbyten. Kände mig ganska malplacerad i situationen. Vi hann med en kaffe efteråt och medan de fortfarande pratade om sitt satt jag och tänkte på hur lite jag yttrat under de gångna timmarna. De malde på som om jag inte ens var där och när det var dags för amning passade jag på att smita hem. Kände bara "näe, nu får det vara nog. Mina öron kommer trilla av snart". Hemskt av mig att känna så. Vilken bov man är. FY.
Jag kan förstå att det är det enda de vill prata om, samtidigt som jag tycker att det är jäkligt hänsynslöst mot mig. Man blir tillfrågad om man vill följa med på en promenad, första tanken är att tacka nej för att det bara kommer bli barnsnack, men tänker sen "äh så kan jag ju inte tänka, vilken tråkig inställning. Nu får jag skärpa mig". Och sen känner man efteråt att man är bra korkad. Jag visste ju från första början att det skulle bli så. Vem försökte jag lura? Har man inte barn är man inte intressant att prata med.
Allt ska alltid kretsa kring en själv och det som händer i ens eget liv, och man kan inte intressera sig det minsta för det som är viktigt för mig, i mitt liv. Inte gilla en enda bild, status eller händelse på facebook men alla andras kan man gilla. Fick det bekräftat än en gång att vi växt ifrån varandra, att vi lever helt olika liv och har helt olika intressen.
Informationsmötet gick bra. Nu gäller det bara att ordna lärlingsplats innan 11 juni, annars blir man automatiskt nekad till utbildningen. Träffade Nino på mötet, komiskt att vi sökt samma.
Men man är ju en bov, det måste ju vara så. Vilken egoist man är som tycker som man gör. Får väl skaffa barn så man får vara en i gänget. Tjeeeeena.

Söndagsmys

Kategori: Kärlek

Idag jobbade jag till två, köpte med mig lite picknickmat och åkte till Rudan med storsnoken. Där la vi oss på en filt och tog det lugnt i solen. Därifrån tog vi oss till gymet och jag drog av ett sjudundrande benpass. Länge sen sist... Sen vidare på vildsvinsmiddag hos svärmor för att överlämna jordgubbsplantor. Tror att de uppskattades, de fick genast en plats på den fina omstylade balkongen. Hoppas det blir några goda gubbar som hon kan njuta av. Vi njöt i alla fall av vildsvinssteken och färskpotatisen. Så rustikt och gott! Inte varje dag man blir bortskämd med så fint kött. Svärmor kan sina grejer!

Leta efter en större livsnjutare.....

 

Schlagerkväll

Kategori: Nöje

Lördagskvällen och Loreens bidrag hejades in hemma hos Madde och Uffe. Vilken prestation och vilken överlägsen vinst! Ser fram emot nästa sommar då schlagern kommer till stan. Måste fixa biljetter till finalen, det får man ju bara inte missa...


Uppladdningen för en seger ser ut så här

 

I'm done

Kategori: Allmänt

Jag vill verkligen komma in på utbildningen. Vill vill vill! Riktigt stark önskan och förhoppning just nu. Pallar inte mycket mer nu... Ge mig nåt nytt att bita i!

On the road again...

Kategori: Tankar

Vilket underbart väder det har varit senaste veckan! Otroligt varmt och soligt, jättehärligt. Har cyklat till jobbet i shorts och linne. Det säger ju allt. Det tar verkligen emot att jobba sådana dagar. Har tillbringat mina raster på taket på jobbet och ätit lunchen i solen.
Nu har jag sökt till konditori- och bageriprogrammet som startar i höst. Har tänkt tanken några gånger och kände att jag borde ta steget och söka. Vågar väl påstå att svärmor haft ett liiiitet finger med i spelet.
- "Varför pluggar du inte till konditor? Tror det skulle passa dig, då får du pyssla. Det tycker du väl om? Tänk vad roligt."
Detta sa hon första gången för cirka ett år sen. Nu hoppas jag ju bara på att jag blir antagen. På måndag är jag kallad till obligatorisk informationsträff, och innan jag ska dit hade jag tänkt ordna praktikplats på ett konditori/bageri. Det ska vara klart senast 11 juni så det är bara att ta tag i det direkt istället för att skjuta på det.
Känns jättekul, vill verkligen komma ifrån mitt jobb och göra någonting annat, få distans. Bara göra någonting för mig själv. Drömmen är ju att öppna eget en dag, jobba hårt och bygga upp ett företag från grunden. Min storebror är helt klart en inspirationskälla, han sa upp sig för ett år sedan och startade en firma. Sakta men säkert börjar det blomma efter allt jobb och slit. Jag är så glad för hans skull.
Kan han så kan väl jag...?

Picknick i solen

Kategori: Kärlek

Packade ner filtar och mat i den största väskan jag kunde hitta i onsdags och tog med mig storsnoken på en mysig picknick i det gröna. Kräftsallad till mig och kycklingspett med nudelwok till honom.
I really love you honey ♥
image description
image description
image description

Ett steg framåt

Kategori: Tankar

Har varit ledig idag, välbehövligt kan jag lugnt påstå... Har haft en sån där dag utan måsten, vet inte när det hände sist. Har suttit i lugn och ro, tittat ut genom fönstret, tvättat en maskin, tömt diskmaskinen som om jag hade all tid i världen och bara tagit det lugnt helt enkelt. Som sagt välbehövligt.
Träffade nyblivna mamman och lille Leo idag, vad stor han blivit. Pinsamt att det gått sån tid sen vi sågs sist. Vi pratade ut lite och kom fram till att det mesta bara blivit missförstånd, det ena har lett till det andra men vi saknar varandra. Känns skönt att vi fått upp en dialog i alla fall, sen får man ta det därifrån. Ska till henne på fredag för lite födelsedagsgrillning och det kan ju bli intressant i sig. Finns nog mycket skitsnack bakom ryggen bland några stycken så det ska bli kul att se om någon vågar stå för det.
Tänker inte ropa hej än men bäcken är förhoppningsvis inte långt borta...

Nya killen i stan

Kategori: Kärlek

Nyss hemkommen från en mysig promenad och fika hos nyblivna milfen. Fick hålla hennes två veckor gamla guldklimp Casper, åhh vilken sötnos! Jag blir mer och mer sugen på barn faktiskt, känns som att alla är på smällen just nu. Närmsta chefen, två kollegor, bekanta och två vänner som ploppat ut för inte länge sen. Fantastisk händelse, men det är inte dags riktigt än för vår del. Många tjatar och frågar men vi är inte där än. Har en liten att-göra-lista som jag vill beta av först, och vill i alla fall vara på väg mot en utbildning innan jag kan planera barn. Det sköna är att vi är överens och dom praten vi haft har varit väldigt bra, vi har samma tankar och värderingar kring framtida barn. Det känns väldigt bra.

 

Sen middag

Kategori: Kärlek

Sitter i bilen hem från stan med mina två favoritkillar; min storebror och Storsnoken. Vi åt en sen middag på Texas Longhorn på Östermalm, det blev lammfilé för min del och de åt sizzling chicken fajitas. Har alltid kul med dom, bara skratt och flum. Jag har världens guldkillar i mitt liv. Skulle inte tveka en sekund att skydda dem med mitt liv. Finns inga viktigare personer i mitt liv. All kärlek till dem (märks nog på mitt skrivsätt att vi lyssnar på gangstarap i värsta gangstabilen) som sagt - vi har det jäkligt kul ihop. Peace & looooove

Glass i stora lass

Kategori: Allmänt

Har för första gången tvättat fönster och måste säga att jag är en naturbegåvning. Det är bokstavligt talat en fröjd för ögat att titta ut genom köksfönstret nu...
Och detta förgyllde min onsdagskväll, mums!

Storsnoken 25 år

Kategori: Matlagning

Underbara lediga tisdag. Hann med att snooza en timme, träna lite mage (man kan börja ana magmusklerna mer och mer nu), sola en kvart, äta grekiskt med mamma och handla glass till storsnokens kalas. Smörgåstårtorna blev goda, men den med skagenröra var en vinnare. Fick hjälp av lillasyster med dekoreringen.

 

Skrivartorka

Kategori: Nöje

Full rulle innebär noll tid för att skriva här. Senaste veckan har jag kursat med jobbet, vi har spånat på vad vi kan göra bättre och utveckla. Har även börjat cykla till jobbet, bland det  skönaste jag vet just nu. I fredags firade vi storsnoken med några vänner och vi åt på Fridays på Stureplan. Jättegott och trevligt, en liten nostalgitripp till Miami den kvällen. Sesame Jack Chicken till förrätt, mmmm... Smaklökarna grät av lycka. På tisdag fyller storsnoken 25 år och familjen är hitbjuden för födelsedagsfirande. Sitter just nu och planerar vad som ska bjudas på med svärmor, alla har önskat sig smörgåstårta och vi båda har en hel del idéer på utförandet.
Igår var vi på storasysters 30-årsfest med glittertema. Så himla kul! Fick lite panik över klädseln men efter en vända till Farsta Centrum hittade jag en skrimrande partyblåsa och kunde pusta ut. Ett set leopardnaglar till och jag var fit for fiesta. Det bjöds på god mat, skumpa, glitter och huvudpersonen var ju så snygg! Med mycket skratt och dans en väldigt lyckad kväll.
image description