minttubengtzing

Agera sjuksköterska

Kategori: Allmänt

Ironiskt nog med tanke på gårdagens utbildning blev storsnoken kräksjuk inatt. Jag har försökt hålla mig undan hemifrån i hopp om att inte bli smittad. Lekt med lille Leo i hans babygym och handlat popcorn, cola och Ben&Jerrys till min sjukling. Komiskt hur en så stor och stark människa kan bli så svag och ynklig. Tycker faktiskt lite synd om honom, han är inte tuff idag. Ska vara lika gullig mot honom som han var mot mig för några veckor sen. Fick nämligen en kallelse till gynekologisk provtagning i oktober och det visade sig att jag hade cellförändringar. Blev kallad till en utredning där läkaren tog fyra prover för att fastställa hur allvarligt det var. Dessa prover visade på kraftig cellförändring som krävde en s k konisering vilket betyder att de tar bort en bit av livmodertappen. För två veckor sedan sövdes jag ner och 25 minuter senare var operationen klar. Har inte haft ont alls men det som känns frustrerande är att jag inte får träna. Gör det jag kan genom att sköta kosten och promenera, men känner ändå att jag hellre hade varit på gymet och kört järnet. Är väldigt glad över att jag gick på cellprovet och att det upptäcktes, har många runtomkring mig som struntat i kallelsen men fått sig en tankeställare när jag berättat. Det är jätteviktigt. Man kan inte bara rycka på axlarna och stoppa huvudet i sanden, förr eller senare kommer det och biter dig i rumpan.
Då kan det göra väldigt ont...

Utbildningsdag

Kategori: Allmänt

Var hos Anticimex på hygienkurs med jobbet idag. Mycket av det som gicks igenom var självklara saker men det kändes ändå bra att få många av sina farhågor bekräftade. Känns extra aktuellt nu när vi rullar igång salladsbaren om två dagar. Vi gick igenom mottagning, tillagning, varmhållnig, nedkylning och hur olika bakterier växer och virus sprids. Ska hålla så rent och fräscht jag bara kan i den nya disken.
Funderar på att söka stipendium för en delikatessutbildning också. Fick erbjudandet idag, ser detta som en ypperlig chans att få lära mig mer vilket jag skulle vilja och behöva. Gäller bara att få till ansökningsbrevet så man blir antagen.
Imorgon åker jag in till jobbet några timmar för att få klart de sista förberedelserna, vidare till kiropraktorn för att trycka ut stenbumlingen mellan skulderbladen och sen fika med nyblivna mamman och spanjacken. Godnatt!

Truth never lies

Kategori: Allmänt

Lattjo lördag

Kategori: Allmänt

Fortsätter den lediga helgen med lek och fika hos Stefan och Johanna med deras två döttrar Emilia och Tilde. Full fart non stop, jag beundrar verkligen dessa två som är så lugna och konsekventa som föräldrar. De är mina idoler, önskar att jag blir likadan den dagen jag själv får barn. Dom måste ju ha läst nån slags bok eller gått nån kurs i hur man handskas med barn och gått ut med MVG. Dom daltar inte, ger inga alternativ och är raka och tydliga med vad som gäller. Inga krokodiltårar i världen biter på dem, och vid 1,5 års ålder sover barnen i sina egna sängar i sitt rum. Utan minsta gnäll. Självklart är det svårt i början, men det handlar om att skapa rutiner i vardagen och inte göra stor grej av det enligt dem. Minns första gången jag var hos dom och det var läggdags, varken Emilia eller Tilde protesterade. Redan då lyfte jag på ögonbrynet, "wow", så lätt var inte jag när jag var liten. De följde glatt med för att borsta tänderna, byta om till pyjamas och hoppa i säng. Tror att det tog fem minuter för Johanna att lägga dem, sen kom hon ut till oss och vi kunde fortsätta kvällen med Wiispelet. Det kallar jag för bra föräldraskap.
Avslutar kvällen med asiatisk buffé på Östermalm med storsnoken och tio till.

Men det absolut bästa med den här dagen är att få vakna bredvid storsnoken utan att behöva gå upp...

A night out

Kategori: Allmänt

Efterlängtade helg! Började denna lediga helg med att äta sushi inne i stan med en tjejkompis. Det blev mycket snack och vi förflyttade oss till SkyBar och fortsatte pratet med några drinkar. Därifrån tog vi tuben till Söder, mötte upp Caesars matte och tog några öl och åt skagentoast på UnderbaraBar. Vi hade jättemysigt, länge sen vi sågs på det här sättet. Man glömmer lätt bort dom små stunderna som är viktiga. Kan vara så skönt att bara få prata med någon. Speciellt såna här gånger slår det mig hur bra jag har det, hur lyckligt lottad jag är som har så fina personer runtomkring mig. Att jag är den jag är. Fick ett sms från storsnoken när jag var på jobbet, och det han skrev var så fint: "tänk på vad det här betyder för dig och använd det
I'm going to live my life with no regrets
no pain, no shame
This is my time to shine"

Shoes baby

Kategori: Allmänt

Unnade mig ett par ankelboots idag, har suktat efter dem länge! Passade även på att fylla på med nytt i underklädeslådan. Får ett samtal från storsnoken som undrar vad jag har för storlek i jackor. "Haha vad är det nu han hittat på", tänker jag. När jag kommer hem ligger en brun skinnjacka och ett svart nattlinne med spets på sängen. Båda var jättesnygga på. Han har otroligt bra smak, bättre än mig många gånger. Underbart att bli bortskämd lite då och då, hoppas bara jag ger något tillbaka som han uppskattar. Får nog bli bättre på det nu när jag tänker efter...

Jag är lyckligt lottad som har honom

Back in the days

Kategori: Allmänt

För några dagar sen kom den riktiga snön, den med de stora snöflingorna. Allt blev vitt på några minuter och jag kunde inte låta bli att ta en promenad. När jag gick mellan villorna mot skogen smög sig doften upp i näsan. Den tog mig tillbaka till tiden då jag var sju och hjälpte mormor att hämta ved. Veden använde hon till att elda i spisen så att hon kunde koka morgonkaffe och gröt, till bastun så vi hade varmvatten att hälla över oss med hinkar, till köttsoppan som stog och puttrade på spisen i flera timmar och som var klar lagom tills vi var nybastade. Hon satt alltid på en träpall i köket när hon skalade potatis med kniv, vet inte om hon nånsin sett en potatisskalare. Varje morgon ville hon att jag skulle fläta hennes tjocka, gråa hår som nästan räckte ner till rumpan på henne. Och hennes pengar fick jag räkna. Minns att hon svor också. Det tror jag hör till när man är finsk.
Hon föddes samma år Titanic sjönk. Hon var urmodern och kunde alla dom gamla husknepen, hon hade t ex aldrig druckit i hela sitt liv men varje morgon tog hon en matsked whisky. Detta trodde hon höll henne frisk, och det hade hon nog rätt i för hon var pigg och klarade sig själv tills hon blev 95. Efter obduktionen sa läkaren att hon förmodligen bad till Gud innan hon somnade in för hon låg så fridfullt på köksgolvet med händerna knäppta över bröstet. Det är efter henne jag fått mitt namn. Saknar henne. Saknar de finska skogarna och finska maten. Doften.
Kan det finnas nånting mysigare och hemtrevligare än doften av vedeldat? Nej. Det är den absolut godaste doften jag vet, jag älskar öppna spisar och värmen och doften de ger. Skulle det finnas en parfym med den doften skulle jag köpa den. Nästa gång jag flyttar blir det till ett hus med öppen spis.
I sommar ska jag tvinga med mig storsnoken så han får lära sig finska och gå på utedass för första gången. Han måste få träffa min knäppa blåvita släkt. Och skulle kommunikationen brista så kan dom sätta sig på utedasset med två platser, då brukar det mesta släppa... Sen kan dom ju svenska också. Synd bara att han inte får träffa mormor. Min finska stålmormor finns bara i himlen

Nu är man på gång

Kategori: Allmänt

Häromkvällen ringde grannen på och ville att jag skulle ställa upp som suppleant i föreningens valberedning. Hmm... "Visst varför inte", tänkte jag och tackade ja. Vad detta innebär vet jag fortfarande inte riktigt men det visar sig nog på kommande stämma. Mamma var ju under hela min uppväxt med i styrelsen och gick på möten och tyckte till. Har alltid sagt att jag inte ska bli som hon men samtidigt kan jag inte låta bli att vara nyfiken.
Har bestämt att jag ska börja prova nya saker, saker jag inte vet eller kan något om. Känner att jag behöver det, vardagen blir lätt lite trist annars. Ta bara det här med att starta en blogg, jag är helt grön i ämnet vilket i sig är en morot.
Fick utökat ansvarsområde på jobbet idag också, blev tillfrågad om jag kunde ta hand om den nya salladsbaren som är ett första steg i vårt "ansiktslyft" i delin. Motiveringen löd: "du är ju så ordningssam"... En hel del nytt att lära sig, ska bli jättekul. Senare ska bland annat en helt ny disk byggas och den manuella delen ska utökas. Målet är att vi ska kunna erbjuda fler snabba och goda lunch- och middagslösningar. Hur det ska gå utan att anställa minst 3 till är en gåta, ska bli intressant att se om chefen tänkt på det. Har i alla fall fått en del smakprover från olika leverantörer och det känns väldigt lovande, storsnoken lär gilla det mesta ur det grillade sortimentet.
Men mycket återstår att göra innan vi ror detta i hamn...

Mysmåndag

Kategori: Hund

Precis hemkommen från första kennelbesöket i Upplands Väsby, samma kennel som Caesar kommer ifrån. Fem glada jaktlabradorer och en vaktel välkomnade oss i dörren med viftande svansar. Bland dessa svarta silkeslena skönheter fanns systern, mamman och mormorn till Caesar. Häftigt att träffa tre generationer, dom var så fina allihop! Väldigt kul att se dem leka med varann och vi samtalade med uppfödaren Ulrika över en kaffe och lite bullar. Hela bilresan hem pratade vi inget annat än hundar, Caesars matte var alldeles lyrisk i baksätet över att vi skiftat från tanken om en engstaff till jaktlabbe. Återstår förstås att läsa på om rasen och kolla upp fler kennlar, vi håller möjligheterna öppna ett tag till. Har verkligen njutit av min lediga dag. Passade även på att låta kiropraktorn gå igenom min rygg. Hon är rätt nätt i kroppen men man får inte låta sig luras. Styrkan hon besitter är otrolig. Gillar att det gör lite ont faktiskt. Efteråt känner man sig på något sätt friare, inte lika låst i nacke och axlar. Tänk vad mycket fördomar man har egentligen. "Vad liten hon ser ut, hon lär inte kunna hjälpa mig med min värk..." Haha tjeeena, kvinnan utför ju mirakel. Wow, freedom...

Skönsöndag

Kategori: Hund

Det har varit den skönaste dagen på länge. Jobbat till 14, sen kommer jag hem till storsnoken och Caesar, en helsvart jaktlabrador. Ut med honom i snön, och en långpromenad senare lämnar jag tillbaks honom till matte. Otroligt lydig hund, ett praktexemplar man själv skulle vilja ha. Lyssnar på inkallning, är lugn hemma men när man går utanför dörren är det som att man trycker på lekknappen. Så himla mysig hund!
Vi är sedan länge själva inne på att skaffa hund, och har nu börjat kolla runt på olika kennlar i hopp om att hitta rätt ras och rätt hund för oss. Vi är lite kära i engelsk staffordshire bullterrier-rasen men vet inte om den kommer uppfylla våra önskemål som hund. Finns ju så mycket att tänka på, det är ju inte ett skoköp som man kan ångra ifall man tröttnar.
And the search continues...

Lördagsjobb

Kategori: Allmänt

Äntligen hemma från jobbet. Dagen har varit lång men tiden har ändå gått fort, vet inte riktigt var jag står. Trivs bra med det jag gör men trivs ju förstås bäst hemma med min storsnok, speciellt när det är helg och jag får medd om att han saknar mig!
Funderar ofta på hur länge jag kommer bli kvar på jobbet, och vad jag i annat fall skulle göra. Plugga ekonomi, läsa till konditor eller bara söka ett jobb där man inte behöver ha några speciella utbildningar, där man har en chans att avancera och utvecklas inom företaget?
Gillar ju att skriva, har sinne för siffror och är noggrann. "Kan man inte göra det ordentligt behöver man inte göra det alls" är ett motto som jag håller med fullt ut.
Å andra sidan har jag myror i brallan och ser mig som väldigt aktiv. Tycker inte om för monotona arbeten har jag insett efter årens lopp.
Antar att den som lever får se...

Det var tydligen dags för mig också...

Kategori: Allmänt

Har många gånger undrat varför man väljer att börja blogga - nu har jag mer eller mindre själv blivit övertalad av storsnoken att jag borde testa. Sagt och gjort, här är jag. Och jag önskar mig själv lycka till.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt