minttubengtzing

Lyckorus

Kategori: Allmänt

Hur många fjärilar får plats i magen?
Är så förväntansfull inför resan, inte många dagar kvar nu!

Packa pappas kappsäck

Kategori: Allmänt

Nu har startskottet gått. Resväskan är hämtad från förrådet och listan på saker jag måste komma ihåg att ta med mig och göra innan vi åker är lång. Jag är en sån som planerar och gör listor, vet inte hur jag skulle klara mig annars. Har så uselt minne att jag lätt glömmer bort hälften. Ska införskaffa en present till lilltjejen som fyller sex år imorgon, ladda upp batteriet på ladyshavern jag fick i julklapp av storebror, städa och tvätta, tömma kyl och frys så de är avstängda medan vi är borta, dra ur alla kontakter, sänka värmen på elementen och stänga av värmegolvet i badrummet. Känns väldigt onödigt att allt är igång och surrar och drar el när ingen ska använda det. Skonar plånboken dessutom när man kommer hem. Sånt fick jag lära mig när jag var liten, källsortering och hur man spar på resurser. Ett tag var jag allergisk mot slöseri, storsnoken kunde reta gallfeber på mig när vi flyttade ihop. Det slängdes mat för att han var för lat för att steka upp lövbiffen han köpt innan den gick ut i datum, källsortering fanns inte i hans vokabulär och han duschade gärna en timme om dagen. Allt det där gör han fortfarande, men jag har lärt mig leva med det. Tror jag slappnat av mer gällande sånt, men är jag på dåligt humör kan dessa saker göra mig väldigt irriterad. Man är bra knäpp

Botten till toppen

Kategori: Allmänt

Jobbhelgen är över. Gårdagen var det galnaste jag varit med om sen jag började för ett år sen. Hur mycket kunder som helst och inte tillräckligt med personal. Det var så illa att jag seriöst funderade på om man kan säga upp sig på dagen. Känns så otacksamt att man alltid ställer upp och jobbar när chefen frågar, och att inte få något för det. Inget tack, ingen extra slant eller annan kompensation. Det har varit dålig stämning en längre tid nu, och det är inte alls konstigt. Frustrerande för alla inblandade att chefen inte anställer mer personal när vi går på knäna och får trolla för att få ihop det. Kunderna känner definitivt av detta. Vi blir korta och elaka mot varann, vi som i vanliga fall trivs väldigt bra med att arbeta tillsammans och har kul när vi gör det. Det har inte varit lika kul på sistone. I och med ombyggnaden som drar igång efter Miamiresan och de ändringar vi gör inför detta så behöver vi bli fler. Det kommer aldrig att gå annars. Med nya arbetsmoment och rutiner krävs mer tid, det säger sig självt. I nuläget går det inte ihop, vi håller bokstavligen på att bli galna.
Igår kväll bytte jag negativ miljö till positiv atmosfär. Jag, spanjacken och två kollegor såg LMFAO på Annexet. Blev glatt överraskad över att de var så bra live. De krutade på med dans, kläder och konfetti, och stämningen var på topp. Alla hoppade, dansade och sjöng med, publiken var igång hela kvällen. Trots en påfrestande dag på jobbet vände det och kvällen avslutades med ett leende på läpparna. Är så glad att jag har dessa underbara människor omkring mig som jag har så kul med. Solen skiner ofta genom molnen

Ibland undrar man

Kategori: Allmänt

Fick den märkligaste kommentaren på jobbet idag. En kund skulle köpa tio skivor skinka, och i samma veva klämde hon in "väntar du?". Först förstod jag inte alls vad hon menade, vad var det jag skulle vänta på?
-"Ja är du gravid? Du ser så stor ut om magen". Jag blev mållös. Säger man så till vem som helst? Någon man inte känner, som man bara växlat två meningar med? Vad ger henne rätten att kommentera hur jag ser ut? Hur skulle det se ut om jag gick runt och sa hej till kunderna, och frågade varje person som gick förbi med en liten kula på magen om de var havande? Kände mig obekväm och ganska irriterad. Förnärmad är nog rätt ord. "Nej, jag tränar nästan varje dag, gör i princip allt för att hålla mig i trim". Det blev väldigt konstig stämning. Hon gjorde sitt yttersta för att släta över grodan som hoppat ur hennes mun vilket förstås gjorde stämningen ännu mer konstig. Snälla sluta bara, det här är pinsamt.
Tänkte hon innan hon öppnade munnen?
I morse grävdes i alla fall stridsyxan ner. Storsnoken gick över och ringde på hos grannen och bad om ursäkt. Ursäkten godtogs och det dåliga samvetet lättade.

Morgonhumör

Kategori: Allmänt

Våra relativt nya grannar har inte förstått hur lyhört det är i lägenheterna. Det är tredje veckan i rad som deras väckarklocka på andra sidan väggen ljuder utan att någon stänger av larmet. Detta har vi vaknat av varje morgon, och irritationen har växt. Droppen kom i morse, klockan sex drog storsnoken på sig shorts och ringde på. Trött och förbannad förklarade han för tjejen som öppnade att vi vaknar av deras väckarklocka vareviga morgon och att vi börjar tröttna på det. Svaret blir att hennes sambo har svårt att komma upp på morgnarna. Detta gör storsnoken ännu mer förbannad, så han förklarar kanske lite väl bestämt att det ska upphöra omedelbart.
När vi är på väg ut för att åka till gymet står en flaska i presentpåse utanför dörren...
Storsnoken fick väldigt dåligt samvete över sitt bryska morgonhumör

Kategori: Kärlek

Hade en underbar alla hjärtans dag med storsnoken. Åt en god middag och hade det jättemysigt. Det slog mig att jag aldrig gjort varken hasselbackspotatis eller kladdkaka tidigare. Det sägs ju att vägen till en mans hjärta går genom magen... Hittade ett väldigt enkelt recept på kladdkaka av Markus Aujalay som blev supergod, lagom seg blev den. Som avslutning på kvällen körde vi slut på benen på gymet.
Ja just det, fick en resa till Thailand i vinter också...! Har aldrig blivit så bortskämd i hela mitt liv som jag blir av storsnoken. Ser fram emot en mysig resa med nya upplevelser. Kunde inte ha fått resa med en underbarare person.
Jättefint kort som innehöll en Thailandresa
Baconlindad kycklingfilé med hasselbackspotatis och kantarellsås
Kladdkaka med varma hallon & björnbär

Bryta mönster

Kategori: Allmänt

Vet inte om det är ren inbillning, men varje gång jag druckit alkohol tar det ungefär två dagar att bli sig själv igen. De dagarna är jag seg och slö, och det enda jag vill är att sova. Totalt bortkastat. Varje gång blir en påminnelse om varför jag inte dricker så ofta längre. Sen att jag inte har haft något normalt förhållande till alkohol är en mindre parentes som ofta glöms bort. Efter att jag träffade storsnoken har jag blivit mer medveten om problemet, och försökt göra någonting åt det. Han har hjälpt mig med hjärnspöken och bortförklaringar, lyssnat men kanske inte alltid förstått. Kanske för att det inte finns så mycket att förstå egentligen. Allt tar tid, och jag vet att jag fortfarande kan ha en laddad syn på alkohol, att jag förknippar saker med goda drinkar till exempel. Men det är på väg bort. Man måste lära sig att tänka i nya banor

Slagen hjälte

Kategori: Allmänt

Maskeraden igår var riktigt lyckad. En timme innan bestämde jag mig för att dra på mig blå tights, benvärmare och body à la Susan Lanefelt. Mycket uppskattat och jag vann priset för bästa utklädnad. Hade med mig en chokladshake som jag blandade med minttu, och ölen drack jag ur sportflaska. Hade lite uppvärmningsövningar och rullade höfterna, visade hur man skulle suga in magen och kniiipa skinkorna. Blev lite förvånad över hur mycket folk satt stilla, själv satt jag fem minuter på sju timmar. Skuttade och dansade och det känns idag, vaderna fick sig en rejäl omgång. Fick frågan vilka bokstavskombinationer jag led av några gånger, försvarade mig med att säga att jag är väldigt aktiv av naturen och att det inte finns några vetenskapliga bevis på att jag skulle ha ADHD eller liknande. "Min energi kommer inifrån, den bubblar från magen och strålar ut i armar och ben".
Idag är jag inte alls lika tuff. Har haft en riktig slapparsöndag med thaimat och hockey hos storsnokens storasyster. Skrotade idén om skridskoåkning med spanjacken trots det fina vädret, orken fanns inte. Gör ett nytt försök på tisdag. Ska bli intressant att se om man fortfarande har takterna i sig från när man var yngre...

Inget annat än sanningen

Kategori: Allmänt

Back in business

Kategori: Allmänt

Nu är jag äntligen tillbaks på gymet! Vad jag har saknat det. Tre veckor utan träning, har fått knalla desto mer men bara promenader blir ju lätt lite långrandigt. Firade detta med att köra slut på benen, lär väl vara lagom stel på lördag när det vankas skridskoåkning. Känns bra att må bra igen.
Imorgon börjar morgonpromenaderna, det är slutslarvat nu sista veckorna innan Miami. Magen som innan operationen blivit riktigt platt och fin är rund och god igen. Körde detox veckan efter nyår vilket innebär flytande kost i en veckas tid. Början kan kännas jobbig men magen och kroppen tackar en mot slutet. Det blir som en kickstart för fysisk förändring, både på in- och utsidan. Hoppas bara jag slipper se ut som en valross i bikinin så är jag nöjd...

Enda man gör är att längta...

Kategori: Allmänt

Storsnoken och jag är bjudna på maskerad hos en kollega på lördag. Det blir första gången för mig. Finns inget egentligt tema, man får klä ut sig till vad man vill. Tänkte först att vi skulle klä ut oss till Bröderna Fluff, problemet är bara att jag glömt fixa afroperukerna. Tror nog jag ska komma i långkalsonger, raggsockor och med skridskor hängande runt halsen, och med en termos minttuchoklad. Storsnoken får väl dra på sig termobyxorna och skidglasögonen så får det vara bra så. Hade varit kul att få se honom utklädd till tjej, blommig klänning och rött läppstift...
Ska nämligen åka skridskor på sjön innan maskeraden. Nyblivna mamman frågade om jag ville följa med, självklart sa jag och började planera vad jag ska packa med mig. Termos med minttuchoklad, smörgåsar, vaniljbullar. Varför är allt så mycket godare när man är på utflykt? Förmodligen för att man är så hungrig efter aktiviteterna. Ser fram emot en ledig helg med en massa kul!

När kommer tacken...?

Kategori: Allmänt

Jobbade länge igår med den nya headern. Gallrade bilder, funderade, letade vidare och gnabbades med storsnoken till och med för att det tog sån tid. Men tillslut blev jag nöjd! Vad tycks?
Ibland undrar jag om man är nån slags hund som man kan hunsas med hur som helst när som helst. Min säljledare verkar tro det. Salladsbaren kräver ett deltidsjobb vilket var klart redan innan vi tog in den, trots detta och att en kollega är gravid har vi fortfarande inte anställt ny personal. Vi behöver minst två till, och som det sett ut innan har vi precis hunnit med det vi ska. Nu är det stressigt hela tiden. Inte kul alls. Är glad om jag klarar mig undan stressmage och magsår och allt vad man kan drabbas av. Säljledaren har insett att det behövs fler timmar men istället för att anställa en ny lägger hon på fler timmar på mitt schema. Tycker att jag redan jobbar mycket, utan att få tillräcklig lön för mödan. Ska jag då rädda deras skinn utan att få något extra för det? Tappar respekten totalt för en sån chef. Satt i skiten idag, så jag ringde henne för att hon är skyldig att hjälpa till där det behövs. Hon hälsade att hon skickar någon annan för hon ska gå hem. Här växte irritationen något enormt. Finns inte en enda dag då jag går ut genom dörrarna ombytt och klar 16:00 om jag slutar då. Blir alltid kvar 10-15 minuter vare sig jag vill eller inte. Hon som till och med får betalt för sånt. Ibland blir man lite bitter. Speciellt när man börjar tänka efter hur mycket tid man lägger ner och att det aldrig räcker, dom vill ha ens fulla uppmärksamhet hela tiden helst. "Kan du jobba över en timme, kan du komma två timmar tidigare, kan du sova på soffan i lunchrummet för du hinner ändå inte vara hemma så länge förrän du ska hit igen..." Sådana här dagar funderar jag mycket på vad jag skulle kunna göra istället.
Aldrig har studeringar lockat så mycket som dessa dagar. Ta mig härifrån

Inte alltid så självklart

Kategori: Allmänt

Mammas nära vän Jorma gick bort förra veckan efter tio års kamp mot leukemi. Olustigt att jag tänkte på honom igår kväll... "Vad glad han skulle bli om man kom ihåg att skicka ett foto på sin förstfödde". Han glömde aldrig en födelsedag. Varje år kom ett gratulationskort i brevlådan och när man ringde för att tacka lät han så ansträngd och besvärad, pratade långsamt och andades tungt. Men det gjorde honom glad, vilket mamma alltid sa men man förstod ju inte sånt då. Nu förstår man att han hade fruktansvärt ont. Första gången jag åt smörgåstårta var hos honom, och jag var brevvän med hans barnbarn Janna. Missar begravningen den nionde, får tända ett ljus för honom i Miami.
Var på kursavslutning på Anticimex idag och klarade provet galant! Med diplom och guldstjärna gick jag glatt hem med en fortfarande lite bubblig mage. Känns definitivt bättre men vi får se om det håller i sig. Efter lite detektivarbete kom jag och min kollega Stephanie fram till att boven i min magsjuka var min rotfrukt- och laxsoppa. Typiskt, den som var så god. Nu är den förstörd, kommer inte kunna äta den på länge. Regel nummer ett: köp aldrig fisk på en måndag. Jag visste om detta, men har nu också fått känna det. Det finns ingenting som heter färsk fisk, om du inte fiskat den själv förstås. All fisk som levereras till butik är minst ett dygn innan den når butiken. Och då har leveransen gått fort, vilket den sällan gör. Om jag till exempel beställer laxfilé en måndag är det samma laxfilé som fanns tillhands hos grossisten fredagen innan, vi kallar den ofta för restfisk. Hur som helst måste det varit den "färska" laxfilén jag köpte på Maxi förra måndagen som gjorde mig dålig. Jag gjorde soppan på onsdagen, och med snabb överslagsräkning var laxen fiskad en vecka tidigare. Parasiterna som naturligt finns i fisken har mångdubblats under denna tid och bara tanken får mig att må dåligt så här i efterhand. Jag vet ju om det. Tabben jag gjorde i morse var att äta av soppan. Håller tummarna för att jag ska klara mig ändå.
Trots allt går livet vidare

Another one bites the dust

Kategori: Allmänt

Då var det min tur att bli lullad med. Har gått och blivit magsjuk och senaste natten har jag bokstavligen adressändrat till toaletten. Har varit magsjuk tidigare men detta tar ändå priset.
Igår var det kaos på vägarna. Mycket snö och -10°. Tycker det är lustigt att folk varje år blir lika chockade när kylan slår till men ändå inte inser att man inte kan köra som man gör vid mildare väder. Tog en tidigare buss till jobbet för att hinna lägga en order och äta fredagsfrukosten i lugn och ro. Fredagsfrukost är något man ser fram emot. Då dukas det upp med extra gott på jobbet, någon har tagit sig tiden att koka ägg och vi får fler sorter att välja mellan gällande yoghurt, pålägg och bröd. I vilket fall som helst tar det tvärstopp innan Trollbäcken centrum och den biten till busshållplatsen som i vanliga fall tar en minut tar 20 minuter. Jag själv är sån som blir stressad av att bara sitta utan att göra nånting åt saken, så jag går av bussen och börjar gå. Halvvägs upp för backen finns orsaken till bilkön; en dragspelsbuss står snett över högra körfältet och halva vänstra. Framför står två personbilar varav den närmast bussen har en liten buckla på höger sida om kofångaren. En polisman är framme och dirigerar mötande trafik, och det ser ut som att om bussen hade släppt bromsen och rullat ner lite för backen hade bakomvarande kö kunnat rulla förbi. Tror att de endast stog kvar så för att polisen ska kunna utreda händelsen. En timme och en kvart senare kommer jag till jobbet, ganska kall i ansiktet men annars varm tack vare raggsockorna och understället. Dessa har jag på mig resten av dagen under arbetskläderna men trots detta fryser jag, händerna är likbleka och kalla, och magen vänder på sig och bubblar. Biter ihop på jobbet, känns som att ingen tar mig på allvar när jag upprepade gånger säger att jag mår jätterisigt. Blir tillslut hämtad efter avslutat pass av storsnoken som direkt ser att jag inte mår bra. Storsnoken ordinerar popcorn, cola och sängliggande. Ibland undrar man om det här är ett sätt för kroppen att säga ifrån, ta det lugnt någon jävla gång, du ger mer än vad du får tillbaks...

Trött torsdag

Kategori: Allmänt

Somnade några timmar efter jobbet, vaknade av att storsnoken kom hem med pizza och cola. Magen mådde inget vidare efteråt så tog en timmes promenad i snön. Skönt med isande frisk luft när hjärnkontoret går baklänges. Det har inte varit nån rolig dag alls, jag har varit negativ utan någon riktig anledning. Alla dagar kan inte vara bra dagar helt enkelt. Jobbar i helgen dessutom, har ingen lust alls med det. Är inne i en period då jag är trött hela tiden, kan nog ha något med det att göra.
I morgon ska jag titta på The Voice Sverige, Shirin som jag träffade på Mallorca är med och blir coachad av Petter. Hon ska rappa, i vanliga fall sjunger hon ballader. Ska bli spännande att se hur hon drar av det.
Schlagern drar igång på lördag också, hoppas vi får sällskap av lillasyster då. Det lär bli en riktig soffmyshelg.

Easier said than done

Kategori: Allmänt

Miami baby!

Kategori: Allmänt

Sju månader sen ringde svärfar och berättade att han funderade på om vi skulle åka till Miami hela kånkarången för att fira hans 50 år. Han frågade om jag och storsnoken var intresserade av att följa med om han betalade resan och boendet. "Hmm.... vet inte riktigt..."
Nu har vi längtat och räknat dagar, och det är bara 23 dagar kvar tills vi sitter på flyget. BARA. Jag kan inte vänta längre! Senaste dagarna har jag känt att jag behöver åka nu, klarar inte av att vänta längre. Börjar bli rädd för att tiden fram tills resan kommer gå överdrivet långsamt, men väl där kommer semestern vara över innan den ens börjat. Drömmer en massa konstiga drömmar om nätterna, att jag tappar bort alla andra när vi mellanlandar i Tyskland och jag får stanna på flygplatsen och lära mig tyska tills dom hämtar mig på vägen hem igen. Tror jag håller på att bli knäpp.
Hela 16 dagar ska vi vara där, 13 blir vi med barn och allt. Har inte riktigt fattat det än. Finns så mycket jag vill göra att jag inte vet var man ska börja. En tjejkompis sa att shoppingen var fantastisk och att man verkligen ska passa på. Alla jag har pratat med har sagt det. Disneyworld, Victorias Secret, Everglades, Gold's Gym, Miami Beach... Ser fram emot all mat också! Alla restauranger som serverar fisk och skaldjur, surf 'n' turf, stora amerikanska stekar och buckets med kycklingvingar från KFC. Nattlivet. Människorna. Ska bli intressant att se hur vi fungerar ihop när vi är så många också. Första resan med storsnoken dessutom. Kommer att bli underbart!
Som ett barn på julaftonsmorgon...