minttubengtzing

Känslor

Kategori: Tankar

Otroligt vad man kan åka bergochdalbana med känslorna ibland... Ena dagen är man arg, ledsen och besviken, andra dagen är man glad och nöjd med sig själv och allt runtomkring. Man är bra knäpp!

In Sweden we call it fika

Kategori: Allmänt

Träffade spanjacken häromdagen över lunch. Satt och pratade om vad som händer just nu och vad vi har för förhoppningar närmsta året. Hon tänker göra ett utbytesår till Turkiet och plugga där. Tydligen har de hon berättat detta för gett negativ feedback och hon tackade för att jag var den första som var positiv om det. Det säger en del om folk...

Tiden går fort...

Kategori: Allmänt

Har inte haft någon större lust att blogga senaste dagarna. Har dessutom varit dålig på att fota vad jag haft för mig.
I fredags mötte jag upp Natta på Colorama och i brist på idéer fortsatte vi sedan till Bauhaus där vi gjorde framsteg, hittade en tapet till sovrummet som både jag och storsnoken gillade. Känns som att jag fått ett hum om vad vi ska göra om. Ett besök på Max och lite glass hemma i soffan i det mysiga regnet fick avsluta dagen.
I lördags fick jag med mig Natta på Fsm-passet och jösses vad hårt vi körde. Innan vi åkte hemifrån lurade storsnoken i oss en riktig cocktail av uppiggande och jag vågar påstå att vi var hyfsat tjackiga. Efteråt darrade vi som två asplöv så vi försökte varva ner i soffan på gymet och få i oss varsin banan. Hopp in i bilen igen och en snabb visit på Mio för att känna på mattor.
Senare åkte jag och storsnoken för att fira Leias tvåårsdag med tårta och kaffe. Vi köpte en lite punkaktig häftig grå tyllkjol, en glittrig tröja och en jeansväst. Hon var så tuff i det.
Så var det dags att åka hem till min kollega Lena i Tyresö för lite fest. Hon hade bara bjudit oss som jobbar i deli, kött och chark och vi hade jättetrevligt. Det blev ett och annat glas rött och en hel del jobbsnack. Framåt småtimmarna tog jag mig hem för att orka plugga idag. Och det har jag gjort, varvat med disk, städ och tvätt. Sörjer nästan lite att helgen är över och nästa lediga helg blir inte förrän om två veckor igen. Men jag har ju en del att stå i tills dess...

Nytändning

Kategori: Träning

Efter styrelsemötet igår åkte jag med storsnoken till gymet. Det blev ett cirkelpass för överkroppen; armar, axlar och lite rygg också. Kom på att jag nog saknat gymet utan att jag tänkt på det. Kändes i alla fall härligt efteråt att ha lyft lite vikter och svettats. Följer dessutom några som tränar på Instagram och får en massa inspiration från dom. Fantastiskt egentligen hur mycket dagens teknik tillför det dagliga livet, allt är så lättillgängligt och på en helt annan nivå. Helt fantastiskt.

Ränder, mönster, prickar

Kategori: Allmänt

Nu minst sagt snurrar det i hjärnkontoret. Orkade bläddra igenom fyra tapetböcker av totalt 245 stycken innan jag kände mig utmattad. Vet inte heller om jag blev nåt klokare, men hittade faktiskt några jag gillade. Huruvida det passar eller ej är den stora frågan. Får ta några vändor till och bläddra lite i fler böcker. Vi hann med en fika innan det var dags för hemfärd.

What to do, what to do

Kategori: Allmänt

Nu iväg med storebror för upptäcktsfärd i inredningsdjungeln! Hoppas på att bli klokare över vad det är jag är ute efter, så som det ser ut nu har jag ingen större susning. Mysigt och mörkt men inte för murrigt... 

Tankar

Kategori: Tankar

Tänker njuta av tvåsamheten med storsnoken så länge jag kan - det är ju rena lyxen! 
Vi har bara varann att bry oss om. Annat blir det sen när det är dags för hund och barn... 
Märks väldigt tydligt att jag inte är redo för allt det än. Ska ta itu med mina hjärnspöken innan jag kan bli en bra förebild och uppfostra mina barn. Vill inte att ett barn ska råka ut för en instabil morsa som själv inte vet vem eller var i livet hon är. Jag vill dessutom ha en utbildning innan jag sätter barn till världen. Så prioriterar jag. Sen vet jag ju inte om det kommer ha någon betydelse i slutändan men i min värld så underlättar det.
Vardagen vill jag inte påstå är så där överdrivet sexig. Man går till jobbet, kommer hem, diskar och tvättar, tränar, lagar mat, dammsuger, duschar och går och lägger sig för att börja om från början igen. Det som däremot gör det värt att vakna på morgonen är att jag får göra det med storsnoken, att jag vet att jag får ha trist med honom. Då är det inte lika trist. Och så uppskattar man alla lediga stunder man får tillsammans fria från alla måsten.
 

Tråk-tisdag?

Kategori: Allmänt

Jahopp, så blev dagens planer inställda. Har sett fram emot att åka och titta på tapeter och inspireras till sovrummet men fick precis meddelande från Natta om att hon var dålig. Skulle ha gått på min magkänsla i morse om att det inte skulle hända, kunde med andra ord ha somnat om istället för att skjutsa storsnoken halv sju. Och hur roligt är det att åka och titta själv?! Usch vad trist det blev helt plötsligt!

God morgon

Kategori: Allmänt

Ledig tisdag, börjar dagen med en morgonpromenad med denna svarta snygging.

I'm so excited

Kategori: Allmänt

Mycket spännande som väntar närmaste halvåret med start från och med nu! Hoppas optimismen håller i sig hela vägen. Att jag har världens bästa stöd från storsnoken höjer ju oddsen rejält.
Kort summering av helgen:
Igår blev vi bjudna på jättegod korvstroganoff hos storasyster och vi kollade på första avsnittet av Sons of Anarchy's femte säsong. Det är ju så bra!
Ikväll har jag haft en mysig spontan tjejkväll med Natta, vi hämtade lite mat från Max och tittade på några avsnitt av Sex and the City. Caesar fick stanna kvar hos oss till på tisdag.
Nu måste jag plocka upp böckerna igen, annars kan jag glömma mitt kommande halvår...

Tröttmössa idag

Kategori: Allmänt

Det blev inte många timmars sömn i natt pga extremt högljutt festande och bråkande grannar. Storsnoken gick t.o.m ner och bad dem avrunda kvällen. Konstigt att jag fortfarande inte vant mig vid att höra grannarna, jag är nog en grottmänniska i grund och botten. Trivs väl bäst ifred i en källare. Hmm... Jag längtar helt klart till hus. Jag tycket vi har en jättefin lägenhet, det är inte det. Men ibland vill man bara ha lugn och ro runt omkring sig. Ostört. Uppdrag övertalning är i full gång, storsnoken trivs att bo i lägenhet...

Cupcakes

Kategori: Allmänt

Hade kurs på jobbet häromdagen och för att överraska oss hade min kollega Lena bakat dessa söta chokladcupcakes med nutellaglasyr. Hon hade med sig tre kartonger som alla gick åt i ett nafs. De var inte alls torra och tråkiga utan tvärtom mjuka och saftiga, och tillsammans med glasyren smälte dom i munnen. Måste säga att hon är otroligt duktig på tårtor och bakverk! Storasyster beställde en lila prinsesstårta med Ariel, Askungen och Belle till lilltjejens 4-årsdag av Lena. Den var väldigt mäktig, påminde en del om en typisk amerikansk tårta med de olika lagren.

Spontanmys

Kategori: Mys

Fick ett sms från Millan om middagsförslag igår. "Men jag ska ju träna och plugga..." lika fort som jag tänkt det kom jag på mig själv med hur ospontan jag blivit. "Varför inte?!" tänkte jag och satte mig på första bästa buss hem till henne. Ett besök på Systembolaget på vägen dit och en halvtimme senare var middagen klar. Hon bjöd på risotto med chèvre, kantareller och grön sparris. Första gången för mig och det var supergott! Nåt glas rödvin till och en hel del tjejsnack blev det innan vi rundade av.

:)

Kategori: Mys

I ♥ my iPad

Dagens tankar

Kategori: Tankar

Hur kommer det sig att alltför många har svårt att unna andra lycka? Avundsjuka, missunnsamhet och bitterhet finns överallt. Går det lite bättre för någon annan så kan man aldrig bara hylla det och vara glad för den personen. Och då menar jag genuint glad, utan baktankar. Finns många som solar sig i andras glans och bara finns där när det gynnar dem. Och nej jag är inte trångsynt. Det ÄR så. Blev idag återigen påmind om varför jag tog bort min Facebook. Det är ju så trist att lägga upp grejer när de som man ofta gör tummen upp till aldrig gör det tillbaka. Tänker inte be om ursäkt för att jag lever mitt liv på mina egna villkor och utefter mina värdesättningar. Jag betalar för att få ha det liv jag vill ha.

Sublime mousse

Kategori: Allmänt

För att jämna ut nyanserna i håret. Vill egentligen gå åt det mörkare hållet men då vill jag göra det stegvis hos frissan. Det blir dyrt och jag väljer att prioritera annat just nu.

Hårfix

Kategori: Allmänt

Passar på att lägga i en färg i håret och under verkningstiden läsa lite. Har blivit en riktig läslus. Däremot har jag inte varit på gymet på snart en vecka... Mycket för att försöka få ner förkylningen. Men imorgon är det dags igen. Full fart in i hösten med mina nya träningskläder, nya hår och nya mål. Ser fram emot storsnokens tävling i december och fram tills dess finns några hållplatser som ska förgylla höstmörkret. Har pratat med Natta om en veckas solsemester till en varm ö, sen är det renovering av sovrummet som väntar och en hel del annat.
Och storasyster väntar en pojke!

will.i.am

Kategori: Allmänt

If you love it like I love it
And you feel what I feel inside
If you want it like I want it
Then baby let's get it tonight

Citat

Kategori: Tankar

"Om man tänkt vara tillsammans är det viktigt att man då också jobbar tillsammans. Som ett sammansvetsat team."

Pluggmys

Kategori: Mys

Hoppar träningen idag i hopp om att snabbare bli av med förkylningen. I stället förgyller jag pluggandet med en kopp té för min rossliga hals och en bit kladdkaka för att jag inte kan låta bli. Sitter invirad i en filt och löser uppgifter i mina nya böcker. Känns segt att använda hjärnan men när man väl dammat av den kommer väl resten av sig själv. Tålamod...

Tänker tillbaks på resan

Kategori: Tankar

Skrattar fortfarande inombords när jag tänker på det lillasyster och hennes norrländska rumskompis sa om mig och storsnoken. Norrlänningens första intryck av oss var att vi hade väldigt bestämda åsikter, och lillasyster tyckte vi var trångsynta. Hahahaha jadu vad ska man säga... Komiskt.

Grädde på moset

Kategori: Nöje

Som avslutning på en redan bra helg kom storebror över på en fika för att överlämna ytterligare presenter till mig. Väldigt fint inslagna med presentsnöre och allt, och det var ingen annan än han själv som slagit in. Döm av min förvåning när jag fått av pappret och hittar det här...

Fina presenter

Kategori: Mys

Movienight

Kategori: Mys

Efter fika och paketöppning åkte jag, storsnoken och Robin och köpte hem kebabrulle. Robin hade med sig ett gäng skräckfilmer som vi var tvungna att kolla på. Har haft en otroligt mysig dag. Man är bra lyckligt lottad med så fina människor runt omkring en. ♥

Födelsedagsfika

Kategori: Mys

Bjöd över hela kånkarången idag på fika och dagen till ära hade jag mekat ihop en prinsesstårta. Lilltjejen var med farfar men Oliver tog med sig sin två år äldre flickvän. Dom var jättesöta där dom satt i soffan och höll på med sina mobiler. Fick en cupcakebok med bakverktyg och formar med motiveringen "vi har en baktanke med detta..." så nu ska jag bli en hejare på goda glasyrer! Av svärmor fick jag ett snyggt halsband och en leopardmönstrad tubscarf som passade bra till både jeansjackan och skinnjackan. Känns som att dom känner mig och vet precis vad jag tycker om och vad som passar mig. Jätteroligt att ha alla här, och enda fördelen med att ses så sällan är att man verkligen uppskattar varann när man ses. Svärfar, Catta, Robin och Leia kom lite senare och Leia dansade för oss.
Nu är jag väldigt nyfiken på vad storasyster väntar för kön. Vet inte varför men jag håller tummarna för en son faktiskt. Hennes mage är så fin. Har haft en jättetrevlig dag, så kul att ses. Tycker verkligen om storsnokens familj.

Tapas

Kategori: Mys

Bjöd in ett gäng snygga tjejer för att fira mina 24 år ikväll. Spanjacken föreslog tapas-knytis med medelhavstema och det blev väldigt lyckat. Vi fyllde fat och skålar med sallader, bröd, oliver, lufttorkad skinka och salami, potatisbollar, räkor och aioli, halloumi och lite annat gott. En ostbricka dukades fram också och jag fick lite presenter, däribland ett rött vin med inslag av kaffe som var mustigt och gott av Millan. Fick även choklad, rosor och champagne av Natta som ska poppas när hon flyttat, rouge och läppglans av nyblivna mamman, och presentkort på klippning, shampo och balsam och ett nagelvårdsset av frisören och Mickis. Vi kacklade på om allt och inget och hade en väldigt mysig kväll.

Kärare kan ingen vara

Kategori: Kärlek

"Fyra år! Vilken vidrig nackspärr man får..."
Trodde inte jag kunde känna starkare för en person, men kärleken bara växer och när man tror att man fyllt kvoten av hur mycket känslor man kan ha för någon så har man fel. Jag är upp över öronen kär i storsnoken och det blir bara värre. Jag lider av nån slags kärlekssjukdom och det enda som kan dämpa symtomen någorlunda är hans närhet. Är så glad att jag får dela mitt liv med dig. Du är det finaste och dyrbaraste jag har.

Förstår inte

Kategori: Allmänt

I natt drömde jag att jag tatuerat bägge armarna med rosor och namnteckningar överallt. Vad för slags budskap ville John Blund förmedla?

Rabarberpaj

Kategori: Nöje

Åkte in och mötte upp spanjacken på Söder och tittade in hos frisören som undrade vem jag låtit våldföra sig på mitt hår. Hon tvingade ner mig i sin stol och gick loss med saxen, det enda som hördes var hennes flitiga klippande och muttrande. Hörde henne mumla nånting om hårmisshandel och bad mig med ledsna ögon att aldrig mer vara henne otrogen.
Väl hemma igen har jag skämt bort mig själv med rabarberpaj och ska mysa lite med storsnoken nu.

Hjärnkontoret jobbar dag & natt

Kategori: Tankar

Senaste nätterna har jag drömt en hel massa konstiga drömmar, och mer än hälften har varit riktigt jobbiga. Drömmarna har bara varit om sånt jag tyckt varit jobbigt eller som gjort mig ledsen i verkliga livet. Sedan underlättar det inte heller att jag tänker mycket när jag är vaken också, mycket som snurrar i huvudet just nu. Utbildning, framtid, nutid, dåtid... Hur ska jag göra för att lyckas nå dit jag vill, kommer jag klara av det, vad händer om jag inte fixar det? Hjärnspöken. Usch!

24

Kategori: Nöje

Ligger i sängen efter en lång födelsedag fylld med kvällsjobb, många skratt hos storebror och paketöppning. Jag har aldrig några förhoppningar eller förväntningar när jag fyller år, är bara glad över att bli ihågkommen av så många och det blir som det blir. Jag har inget stort behov av att stå i centrum, vill helst att allt ska vara som vanligt utan någon större uppståndelse.
Fick jättesnygga träningskläder av storsnoken som med största sannolikhet kommer användas flitigt, sex Iittala-skålar i glas av mamma och en exklusiv champagneflaska av storebror. Och med detta en hel hög av kärlek av de jag har runtomkring mig. Jag har haft en riktigt bra födelsedag.

Mallorca fjärde gången gillt

Kategori: Nöje

Resan har varit toppen. Av alla tidigare resor till Mallis har denna varit den bästa. Vet inte om det har att göra med att jag lärt mig leva i nuet och verkligen njutit av det som funnits framför mig eller om det kanske också är så att jag mognat och skiftat intresse. Supa och vara galen så som lillasyster är hör till den åldern hon är i nu. Jag har varit där - och jag är glad att jag gjort det. Finns ingen del av mig som längtar tillbaka till den tiden.
Lillasyster var lite av vår guide och visade de gömda pärlorna vi själva aldrig hade hittat. Vi var enligt henne tvungna att testa svärdfisken med aioli på Casablancagrillen, mojito i Reggaebaren och kycklingstroganoffen på hennes favoritrestaurang. Hon verkar ha det så bra man bara kan där nere och roar sig på bästa sätt.
Vi bodde på det i särklass fräschaste och mest eftertraktade hotellet i Magaluf. Folk blev flera gånger avvisade från poolområdet för att de inte bodde på hotellet. Vädret var oklanderligt hela veckan, men mitt från ingenstans drog ett monsunregn in torsdag eftermiddag. Från strålande sol och enstaka moln till att det hällde från himlen på bara några minuter. Vi tog skydd i en bar på stranden, satte oss på barstolarna och beställde mat. Innan maten kommit in stod det en halv decimeter vatten ända inne vid bardisken. Vi diskuterade arkitekturen och kom fram till att vi svenskar med alla våra strikta regler om hur allt ska genomföras fackmässigt faktiskt inte var så dumt. Mycket kan man säga om den tråkige svensken; men när det verkligen gäller är vi bland de få länder som klarar oss genom det mesta för att vi är så ordentliga och eftertänksamma.
Jag har i alla fall haft en väldigt mysig resa med storsnoken och för första gången kände jag ingen större ångest av att åka hem. Så länge jag har honom vid min sida känns sällan nånting tråkigt. Bilderna får tala för resten.

Först och främst...

Kategori: Nöje

En bild på den nya frisyren som utlovats för mer än en vecka sen.