minttubengtzing

Oblyge Mark

Kategori: Mark

Hittade Mark sittandes i väskan imorse när jag borstat tänderna och precis skulle gå till bussen. Jag älskar den här killen! Klart han ska få följa med på dagens äventyr.

Guldkant på en torsdag

Kategori: Mys

Efter många taskiga försök till att ses mötte jag upp Millan idag och vi tog oss en tvårätters på lokalpuben. Skagentoast till förrätt, oxfilé black&white till varmrätt och en stor stark blev det. Jättemysigt hade vi, sånt här behövs verkligen då och då även i veckorna. ❤

Pannkakor a la Mark

Kategori: Mark

Hittade Mark vid spisen med vispen i högsta hugg nyss. Han var i full gång med pannkakssmeten och hade stökat till rejält...

Dagens Mark

Kategori: Mark

Kom på Mark med att sitta i storsnokens hatt med riskakor i famnen...

Fancy claw

Kategori: Allmänt

Passade på att ge mig själv en tidig födelsedagspresent idag...

Lurig morgonpromenad

Kategori: Träning

Dom nya lurarna var grymma på morgonrundan! Solens strålar tittade fram också. ❤

Tvillingar

Kategori: Nöje

Mark I och Mark II här första gången på gymet. Dom ser lite skeptiska ut men dom lär vänja sig... Tystlåtna killar som sagt, det släpper nog det med så småningom.

Omtänksam storsnok ❤

Kategori: Nöje

Idag smet storsnoken in på Media Markt och köpte nya lurar till mig! Riktigt schyssta och prislappen fick jag inte se (råkade se kvittot, och att dom inte är gjorda i guld är konstigt...). På nåt konstigt sätt hade Mark lyckats följa med och nu bor han hemma hos oss. Trevlig kille, säger inte så mycket...

Kräftskiva

Kategori: Nöje

Årets kräftskiva blev hemma hos Sanna och Qarte. Jättetrevligt och många snapsar blev det!

 

Långbordet i partytältet

 

Goda kinesiska jumbokräftor

 

Fint dukat

 

Värdinnan

 

Glada tjejer!

Food for a champ

Kategori: Matlagning

Pasta & kyckling. Mums!

Glad svettloppa

Kategori: Träning

Så här ser jag ut när endorfinerna frigörs efter träningen. Det är svårt att hålla tillbaka leendet.
And this is why it's worth the effort...

Första morgonpromenaden

Kategori: Träning

Och där gick startskottet! Igårkväll bestämde jag mig för att det är dags för morgonpromenaderna igen. Det är skönt att komma igång igen, speciellt när jag vet hur mycket 45-60min på morgonen ger mig både fysiskt och ännu mer psykiskt. Så lite gör så mycket för välbefinnandet. Nu ska jag plugga och laga mat innan jag drar till skolan!

Blocket är ju helt underbart

Kategori: Plugget

Har hittills köpt två av fyra kursböcker via Blocket och betalat 250kr för dessa istället för 720kr som de hade kostat i butik. Känns riktigt bra måste jag tillägga! Hur smidigt som helst dessutom. Perfekt att spara in pengar på så trista grejer som man ändå är illa tvungen att införskaffa. Har dom två sista böckerna på gång också, och där lär det bli ungefär samma besparing. Megalike!

Skoldax

Kategori: Plugget

I morgon börjar studierna igen och jag har noll ångest. Tvärtom ser jag verkligen fram emot att begrava näsan i böckerna och bonus blir att träffa alla igen efter sommaren. Emma är nog den jag saknat mest i klassen, hon är verkligen en ärtig person som smittar av sig med sin positiva energi.
Minns när man var yngre och kände ångest när sommarlovet var slut. Älskar att jag inte är sån idag och får göra det jag tycker är kul. Jag är en riktig liten nörd, älskade skolan till och med femte klass, sen försvann glädjen och nu har den dykt upp igen. Gillar att vara bra på det jag gör och det här är verkligen något för mig. I'm so happy ❤

Min största kärlek

Kategori: Kärlek

Du lyfter mig och får mig att vilja vara mitt bästa jag. Du är min bästa vän och gör mig till världens lyckligaste tjej. Du är en fantastisk människa att få dela livet med. Finns inga ord för vad du får mig att känna.

The way you make me feel...
You blow my mind honey

Biffglädje

Kategori: Mys

Hittade den här mysiga bilden från inflyttningsfesten. Söta glada lillbiff.
Jag älskar barn, och ser fram emot den dagen då det är min tur att skaffa kids. Kommer bli hur häftigt som helst.

Äppelpaj

Kategori: Matlagning

Jag har aldrig gjort äppelpaj tidigare, och jag tror knappast jag kunde gjort en godare! Enkelt och smärtfritt dessutom. Varför bakar man inte oftare?

Bappel?

Kategori: Allmänt

Så här måste jag sett ut när jag kom på idén om att baka äppelpaj! Satt på bussen hem efter att ha kört rygg och mage med Anna och Jenny när det slog mig. Mums filibabba va gott det vore! "Stanna bussen! Jag måste handla äpplen" ungefär...

Efterlängtat mys

Kategori: Mys

Efter träningen väntade dusch, en låda rött, västerbottenpaj, färska och rökta räkor, aioli och bröd hemma hos Millan. Jag blev inte lite bortskämd! Jag har saknat våra fredagsmiddagar, alltid gott och mysigt. ❤

Fredagsfreak

Kategori: Träning

Igår körde jag och Anna bröst och axlar på gymet. Vet inte riktigt varifrån all min energi kom men jag skuttade och dansade till musiken och det blev ett riktigt svettigt och roligt discopass! Folk tittade undrande på oss när vi tjoade och skrattade och undrade nog vad vi knaprat på. Endorfinerna sprudlade!

Inspiration

Kategori: Träning

Spanjacken är fortfarande i Turkiet och skickade den här bilden igår för att tacka för det blå träningslinnet hon fick i present. Jag ser stor skillnad bara på hennes armar sen hon åkte! Mer definierade, tidigare såg man inte var axlarna slutade och var biceps tog vid, men nu så! Wow!!

Toppen!

Kategori: Matlagning

Ställde mig och gjorde kokostoppar mitt i natten. Blev så otroligt sugen och kunde bara inte låta bli! Hälften blev över och dom åt jag till frukost imorse.

Söndagsgrill

Kategori: Mys

Vi passade på att grilla oxfilé hemma hos Patrik med Skalman när tjejerna var på Gotland. Jätteskönt att vara enda tjejen och slippa fnitterfiorna, speciellt en sån dag då man är seg efter en rolig inflyttningsfest!

Inlyttningsfesten på Djurö

Kategori: Nöje

Nu har svärmor äntligen flyttat in i huset med farbror Frej och de kommer få det så bra där.
Eftersom kvällen gick i Japans tecken bjöds det på sushi och sake till förrätt och till varmrätt grillad entrecôte med friterade risottobollar. Mums!
Det var en väldigt trevlig kväll med mycket prat, hopp och dans. Hann även med ett dopp i grannarnas bubbelkopp.
Det är kul att träffas så här, och lära känna Storsnokens släktingar lite närmre. Supermysig kväll!

Vila i frid Kurre

Kategori: Allmänt

Svärmors pappa har gått bort i cancer och idag var vi på begravningen i Österhaninge kyrka. Så fort kantorn satte igång bakom orgeln började tårarna trilla. Musiken plockar fram så mycket känslor. Tänkte på dem som satt i bänkraderna, speciellt svärmor och hennes syskon. Men även alla dem andra som jag tagit avsked från. Efteråt räknade jag dop och begravningar jag gått på, och summan var 2 mot ca 12. Hoppas att det vänder närmsta åren. Fler dop skulle verkligen vara på sin plats, om inte annat så för statistikens skull...
Yvonne höll i ceremonin och Babban höll som vanligt i alla de andra bitarna. Det var väldigt fint. Lillbiffen lättade upp stämningen med sitt leende när vi kom ut ur kyrkan. Han log sitt allra gladaste och det smittade av sig.

 

 

Ointressant kuriosa

Kategori: Nöje

Känslan när man känner igen någon så in i bomben men inte kan komma på var man sett personen eller i vilket sammanhang. Just det hände mig idag på jobbet. En kille som jobbade i butiken på Medis var så irriterande bekant. Jag kunde inte placera honom utan kom bara ihåg att han varit dryg.
Två timmar senare klickar det! Marcel från BigBrother-huset (han med världskartan gaddad på bröstet & som låg med den där Jennifer under tiden i huset) var det. Haha "hmm minns att han var dryg"... Ja magkänslan var det ju inget fel på i alla fall.

Happy grillvantar

Kategori: Nöje

Lunchade med storebror på Systrarna Sisters efter jobbet idag. Vi tittade på roliga filmklipp och skrattade så tårarna rann. Älskar att vi har samma humor!

:)

Kategori: Tankar

"I bollhavet - där finns det många bollar"
 
 
Barn är underbara ♥

Semester i mitt kära Finland

Kategori: Kärlek

Förra veckan tog vi båten över till Finland. Det blev en jättemysig resa och jag fick gå i gamla fotspår med storsnoken vid min sida. När vi var på väg hem igen sa han att han nu förstår bättre varför jag är den jag är, att många bitar fallit på plats efter att han sett platser jag tillbringat mina somrar på och träffat släktingar jag pratat om.
 
 
Här börjar resan...
 
 
Vem behöver GPS när en annan har MVG i orientering!
 
 
Huset vi bodde i som tillhör pappas kusin Hilkka och min syssling Laura.
Det ligger precis vid sjön Ylöjärvi, ett par mil från Tammerfors. Vi kom sent söndag kväll och hann inte mer än att hoppa in i bastun som var uppvärmd åt oss.

 
Dag 1. Storsnoken laddar med frukost innan bilfärden till mammas kusin Leila.
 
 
Mammas kusin Leila och hennes man kör en Kapten Morgan framför sommarstugan.
De var oerhört glada över vårt besök och bjöd på middag, kaffe, ugnspannkaka och sen var det dags för det viktigaste, nämligen bastubad!
 
 
Här tillbringade jag och storsnoken två timmar. Han slog nytt personbästa!
 
 
Vi svalkade oss emellanåt...
 
 
...och hånglade...
 
 
...svettades lite till...
 
 
...och poserade förstås!
 
 
Leila tittade ner mot bastun och blev orolig över att något hade hänt. För inte kunde hon väl nånsin tro att vi orkade basta så länge! Efter en heldag i Sapsu åkte vi tillbaka till Ylöjärvi för natten.
 
 
Nästa dag tillbringade vi i huset med Hilkka, Laura och hennes dotter Emilia. Vädret var mulet så vi spelade kort, bastade och tog igen svunnen tid. Det var nog 13 år sedan jag såg dem sist.
Fotot är taget sista dagen i Tammerfors.
 
 
Emilia 3,5 år full av spring i benen. Väldigt söt liten tjej som tyvärr inte kan någon svenska alls.
 
 
Uppför backen bor farmors yngsta syster Oili. Hon är idag 74 år och jag minns henne som alkoholiserad när jag var barn. Hon kom inte ihåg mig och jag kände inte igen henne. Hon har tarmcancer och har blivit ganska mager, men är otroligt lik farmor ändå.
 
 
Emilia blåser bubblor till Oili.
 
Oili var inte klädd för fotografering så hon gömde sig litegrann.
 
 
Charmen med landet - dass. Förstå hur imponerande dubbeldass var när jag var 7...
"Wow vi kan ha sällskap på dass!"
 
 
Emilia fick såpbubblor i håret och tvättar luggen.
 
 
3:e dagen åkte vi till mormors gamla gård. Efter mormors död ärvde Ossi huset och jag ville se om det stog kvar. Ossi är mammas bror som bor på andra sidan vägen.
I den här har jag gungat mååånga gånger.
 
 
Bastun som morfar byggde stog också kvar precis så som jag minns den. Doften plockade fram massor med fina barndomsminnen.
 
 
Vi hälsade på där mormor och morfar bor nu.
 
 
Sista dagen tillbringade vi i Tammerfors allihop.
 
 
Som jag längtat efter denna syltmunk!
 
 
Jag kallas inte Fika-Berit utan grund.
 
 
Sockret gjorde sitt.
 
 
Vi promenerade genom staden. Här är ett kul sätt att förgylla de annars så trista elskåpen. Vackert!
 
 
Världens mysigaste och finaste. Tack för att du följde med till de finska skogarna.
 
 
Sen var vi på väg hem igen efter en toppenbra vecka. Jag fyllde på mitt sisu-förråd och njöt varenda sekund. Vi var så välkomna igen nästa sommar sa Hilkka och Laura.
 
 
Livet hade varit så trist utan dig. Du ger mig så mycket glädje.
 
 

Back in business

Kategori: Nöje

Efter flera månaders avsaknad av intresse, motivation och inspiration för bloggen är jag tillbaka. Starkare och än mer pepp. Börjar med att lägga upp bilder från Finlandsresan ikväll.
Igår började träningen och kosten på allvar igen. Jag är uppe på 76 pannor och har en hel del kött (läs: fläsk) på kroppen som ska få sig en omgång. Känns mycket bra och storsnoken stöttar mig genom att äta upp allt som är gott så att jag inte gör det. Vilket underbart stöd man har! Vad hade jag gjort utan honom? ❤
Ser fram emot en höst med fullt ös både på gymet och även i skolan. Vi kommer läsa 13 ämnen, och däribland arbetsrätt som ska bli jätteintressant. Har bestämt att lämna min post i styrelsen för att ha fullt fokus på det som är viktigast för mig nu. I övrigt är jag nöjd med tillvaron och kär som aldrig förr. Kär och lite galen...

Du är mitt allt

Kategori: Kärlek

Du gör mig så obeskrivligt lycklig. Vill inte leva en dag utan dig. Du är det finaste jag vet. Det underbaraste på jorden!
Visste inte att jag kunde känna så här starkt som jag gör för dig. Bara kärlek❤