minttubengtzing

Valborg

Kategori: Nöje

Idag har jag flängt runt, började med ett bröst- & axelpass med storebror som avslutades med lunch. Sedan plockade jag upp mamma som följde med mig till Länna. Där bytte jag mina nya löparskor till en storlek större och vi vandrade runt i möbelaffären. Vi satte oss i en varsin skön fåtölj och glömde bort tiden. Tror att vi satt där närmre en timme och pratade om barn och om hur det gick till när hon fick storebror och mig.
Kvällen bjöd på spontanmiddag hos storasyster. Vi åt sparrisrisotto med fläskfilé och rödvinssås vilket var otroligt gott. Sen åkte vi till Tyresta by för att titta på brasan.
Kvällen avslutas i soffan framför Hem till Midgård som storsnoken fått upp ögonen för. Eller rättare sagt Halvdan. Han kiknar av skratt så fort Halvdan öppnar munnen. Helt underbart att lyssna på. ❤

Mjukstartar veckan

Kategori: Nöje

Efter skolan igår gick jag och tog en öl med Anna-Kajsa, Josefin och Ida på Studio54s uteservering. Det är första gången för i år och vi hade jättetrevligt.
När jag kommer hem från stan överraskar storsnoken mig med nya löparskor och ny jacka! Jag ska nämligen springa Vårruset med några i klassen i maj och då tyckte storsnoken att jag behövde lite uppmuntran. Han är så himla omtänksam. ❤
Resten av veckan är jag ledig från skolan så får se om det händer nåt roligt! Har ju lite plugg och annat att bita tag i så blir nog inte särskilt svårt att fylla dagarna...

Rearview mirror

Kategori: Tankar

Ibland är det bra att minnas vad som varit förr. Det som hänt har tagit mig dit jag är idag, det har påverkat och format mig. På gott och ont. Bland annat har jag kommit underfund med varför jag inte har någon sympati eller empati för folk som tycker synd om sig själva. Jag kan inte annat än bli irriterad. Exempelvis om det är någon som blir ursäktad med motiveringen "han/hon har det lite jobbigt" och med detta rättfärdigas eller på något sätt förklaras ett alkoholmissbruk eller drogberoende. Jag köper inte det. Alla människor har ett val. Man väljer sina egna val och vägar. Man är sin egen herre. Du är själv ansvarig för dina handlingar och då finns inga ursäkter. "Hon har haft en svår uppväxt". Klart jag kan ha förståelse för sånt, men det är inte okej att leva på ett sånt argument. Man får ta lärdom av hårda tider och vända det till något positivt.
Jag har fått höra att min pappa haft en "tuff" uppväxt. På vilket sätt han haft det vet jag inte. Han hade allt. Han hade det för bra, för lätt, och förmodligen skapade han sina problem just av den anledningen.
Det är patetiskt när en vuxen man på över 60 år fortfarande kör samma race, ansvarslöst missbruk utan någon tillstymmelse till mognad. Han lever fortfarande på att uppväxten var så himla jobbig, att det var och är synd om honom. HUR KAN DET VARA DET? Han har valt alltihop själv. Man väljer själv. Att alkoholism är en sjukdom köper jag till viss del, när man väl hamnat där behöver man professionell hjälp. Men man är inte så sjuk att man inte förstår allvaret. Man har faktiskt ansvar för sig själv. Du har satt dig själv i den båten och då är det bara du som kan ro i land. Kom inte till mig och sök medkänsla. Där är jag kall. Jag ger ingen förståelse alls. För jag förstår inte.

Tacos är gott

Kategori: Mys

Efter att ha kört in storsnoken till jobbet åkte jag till storebror och vi åt tacos. Andra kvällen i rad för mig men det är ju så gott! Till efterrätt blev det drottningpaj med vaniljsås. Det är underbart med ätardagar...

Lördagsgodis

Kategori: Nöje

Storsnoken hämtade mig hos Millan imorse och vi mötte upp storebror på gymet. Vi snackade musik och körde ett väldigt bra armpass. Efteråt åt vi lunch i grottan och storebror tyckte vi var värda efterrätt också.
På vägen hem stannade vi hos storasyster och lattjade lite med lillbiffen. Så får Jack heta från och med nu. Han är så otroligt charmig. Tror att han flirtade lite med mig idag, tre gånger blinkade han med ena ögat. ❤

Mitt drömkök

Kategori: Tankar

Vi var och hälsade på Myran, en av farbror Frejs vänner. Det här är hans kök. Ett till ytan så otroligt generöst kök att hälften hamnade utanför bild. Men där stod ett rejält köksbord med plats för 10, och det fanns trots det även plats för en svängom om man så ville. Precis så här vill jag ha mitt kök. Det ska finnas plats för alla, för det är ju i köket all kärlek finns. Det är hjärtat i ett hem.

Värdefull bok

Kategori: Plugget

Denna fick jag av svärmor. Om hon bara visste hur mycket användning jag kommer få av den... Tusen tack!

Trevlig fredagstur

Kategori: Nöje

Jag följde ju med svärmor och farbror Frej på husvisning igår men det blev mer än bara så. Två timmar blev till fem. Jag fick se hans båt, träffa två av hans vänner, se hur han bor med sin son och mer därtill. Vi var även förbi prästen och vittnade slänten som hennes bil rullat ut för. Hon hade i sin förvirring glömt dra åt handbromsen och bilen hade rullat ner i båthuset. Sedan åt vi lunch på ett mysigt fik och farbror Frej pekade ut huset han bodde i som barn. Vi hade väldigt trevligt, och jag tror bestämt att svärmor träffat en väldigt snäll människa som verkligen tycker om henne.

Fredagsmys

Kategori: Nöje

Nya flamman har efter noga övervägande fått byta namn och kommer härmed gå under namnet farbror Frej istället. Jag ville bara klargöra detta för att undvika eventuell förvirring i framtiden.
Kvällen bjöd på tacos hos Millan med spanjacken och till efterrätt blev det chokladglass och kanelbulle. Jag vet att det låter helknasigt, det tyckte jag med till en början men det var faktiskt ingen dum kombo alls.
Jag stannar hos Millan över natten. Vi har ju vin och varandra så oss går det nog ingen nöd på direkt. ❤

Husvisning

Kategori: Nöje

Följde med svärmor och nya flamman ut på Djurö för att titta på hus. Huset ligger på första parkett och man ser prästens hus tvärs över vattnet. Det krävs däremot en hel del jobb för att de två ska trivas, men med stora planer kan det inte bli annat än bra. Och en fet plånbok förstås!
Köpte jordgubbar i flammans butik, nyinkomna och jättegoda. ❤

Back attack

Kategori: Träning

Fick höra på senaste massagen av Coach att dom små musklerna som sitter mellan skulderbladen på mig är svaga och skulle behöva tränas upp, främst för att ha en god hållning. Därför fick det bli en hel del olika roddövningar igår som sedan avslutades med chins.

I love school

Kategori: Plugget

Jag matchar min dricka med vart jag tillbringar min tid. Vädret är helt underbart, ska bli härligt att uppleva närmsta tiden på Söder. Känna stadens puls.

Humor som träffar rätt

Kategori: Nöje

Denna tyckte jag var underbar! En bild som säger mer än ord... Både jag och spanjacken känner igen oss i perioder. Vad vore livet utan humörsvängningar!

Efter regn kommer solsken

Kategori: Allmänt

Hade tenta i bokslut idag som gick käpprätt åt skogen. Periodiseringarna och avskrivningarna snurrade i huvudet på mig och tydligen på resten av klassen också. Kan ju vara så att upplägget inte var det schystaste; vi gick igenom vad vi skulle kunna till provet IGÅR. En jättemiss från lärarens sida, och enormt frustrerande för hela klassen.
I morgon är jag ledig från skolan så har en dejt med storasyster och Catta på förmiddagen. På kvällen ska jag hem till Millan som planerar att bjuda på risotto, hennes favorit och tillika specialité.
Formen står still och ingen skillnad syns på vågen heller. Jättetrist, ska se över kosten och försöka variera lite mer.
Ska njuta av helgen, den kommer lägligt. ❤

Tid och lust är en bristvara

Kategori: Allmänt

Det har tyvärr blivit dåligt med uppdateringar på sistone, och att appen inte fungerat har gjort sitt till.
Humöret och livet har varit en bergochdalbana, känslor går upp och ner från den ena dagen till den andra. Skolan tar mycket tid och sommarjobbsletandet är smått frustrerande. Min förra chef som jag angett som referens har slutat och när Maxi ringde svarade Johan. Han har gjort så att jag inte får sommarjobbet och nu pågår min överklagan och förhoppning om en andra bedömning. Under tiden letar jag andra möjligheter. Var ju hyfsat säker på att Maxijobbet var klart men så passade Johan på att sätta käppar i hjulen. Det tar på energin.
Vi har firat Millans födelsedag med en kulinarisk smakresa på BonBon där 20 smårätter gjorda på säsongens råvaror presenterades i intressanta upplägg. Väldigt trevligt och spännande smakkombinationer uppskattades av födelsedagsbarnet, bonus var att äta sniglar för första gången.
Lillasyster tackades av med en avskedsmiddag och igår åkte hon till Mallorca för en ny bartendersäsong.
Jack väger som en gjutjärnspanna och sitter stadigt mot sina 7kg.

Döden tog en ung själ

Kategori: Tankar

Igår skrev löpsedlarna att en ung kvinna i 20-årsåldern hittats död i en lägenhet i Haninge.
Senare påvisas att kvinnan hittats i sin pojkväns bostad som tillhandahålls av socialen för missbrukare.
 
Sandra gick i samma klass med storebror i högstadiet och var hans närmaste tjejkompis. Hon var kär i honom och han var kär i hennes kompis. Hon hade det inte lätt. Hon kämpade med sin övervikt, och efter en snabb viktnedgång fick hon ätstörningar. Jag minns att hon jämt bråkade med sin mamma.
Efter gymnasiet tappade de kontakten, och när jag jobbade med henne under en vecka något år senare var hon gravid med sitt första barn. Hon fick två välskapta barn med sin man och hon verkade må bra för första gången i sitt liv.
Tills för några veckor sedan då hon plötsligt började dyka upp på festbilder med mina gamla tjejkompisar. Pappan till barnen verkade vara ute ur bilden, och i stället hade hon träffat en ny med missbrukarproblem.
 
Hela historien känns tragisk. Hoppas hon får det bättre där hon är nu.

Jag kan inte låta bli att vara lycklig

Kategori: Kärlek

Jag är så tacksam att få leva det liv jag lever, för att jag får dela det med storsnoken och för att vi har världen för våra fötter. Ingenting är omöjligt så länge vi har varann!

Livet är ingen självklarhet. Kärlek växer inte på träd. Lycka är få förunnat.
Fick en tankeställare på gymet igår. Pratade med receptionisten om hur hon blivit bränd, inte bara en gång utan två gånger, av personen hon trodde var den rätte. Hon tyckte jag och storsnoken var det "perfekta paret", med det perfekta förhållandet. Det kom ganska oväntat.
- Varje dag när ni kliver in här ser ni så himla kära ut, det är precis det alla vill ha. Eller jag i alla fall. Och det är svårt att inte tycka om er. Ni är alltid så glada med varandra.

Jag vill inte påstå att jag tar honom för givet, men nog blir man lite hemmablind ibland. Och inte trodde jag att det syntes på oss. Inte så tydligt i alla fall... Men trivs gör vi i alla fall.

I Sverige kan man inte vara rakt på sak

Kategori: Tankar

Jag är glad att jag är en krigare. I min värld kommer man ingenstans och slutar utvecklas utan glöden. Det är enormt tålamod och envishet som tagit mig dit jag är idag. Mitt heta finska temperament och min korta stubin må ha satt käppar i hjulen men det är aldrig något som hindrat mig. Kanske förr, men inte idag. Jag ser till helheten och då är det mesta bara petitesser. Det gäller att kunna rida ut stormen. Det är en styrka som jag märker folk sällan besitter. Det är lättare att gömma sig under en sten istället för att möta motgångarna och vända dom till medvind. Det gäller som sagt att vara tillräckligt hårdhudad. Jag har tagit många smällar och dom har härdat mig.
När jag och storebror var små hände det att våra kompisar satt utanför på trappen medan mamma skällde ut oss. De sa alltid "tredje världskriget har brutit ut nu..." och skrattade åt det. Men det var nog tack vare alla världskrig som jag lärde mig bråka och inte ta det så allvarligt. Man skriker på varann och säger precis vad som irriterar en, man är brutalt ärlig. Ingenting förskönas eller lindas in. Fem minuter senare är man vänner igen. I Finland kallas det för "rensa luften". I Sverige blir man ovänner.
Man bråkar inte i Sverige. Det är tabu, det är ofint. Det görs bakom stängda dörrar och Gud förbjude om någon skulle höra. Allt ska bara vara sådär lagom. Man får bara vara lite lagom arg.
För mig blir det en kulturkrock. Det är något vackert.

Summa sumarum

Kategori: Nöje

Formbilderna är tagna, i morgon börjar andra veckan på dieten. Jag är laddad. Jag har daglig korrespondens med spanjacken om hur träningen och kosten går, och vi peppar varandra när det behövs.
Läraren i Vismas löneprogram är jättebra. Satt hela fredagen som ett ljus och lyssnade på henne. Hon är så välstrukturerad och duktig. Till skillnad från läraren vi hade i Hogia så kan hon verkligen sin sak. Jag blir jätteinspirerad av såna människor.
I veckan kommer domen om sommarjobbet på Maxi. Mina tummar börjar bli blå nu...
Jag lär mig saker om mig själv hela tiden. Jag är en väldigt komplex person. Börjar förstå varför jag alltid haft svårt att ha en klar självbild. Jag är otroligt ombytlig gällande precis allting. Det svänger från dag till dag och det jag tyckte igår är en annan historia i morgon. Det jag brinner för ena dagen kan kännas svalt nästa, mitt humör styr mig otroligt mycket. Svårt att beskriva, skulle det finnas en bruksanvisning skulle den vara lika tjock som lagboken och vara skriven på grekiska. Helt oförståelig... Förstår att storsnoken inte har det lätt alla gånger.
Fick tillbaka provsvaren från veckans tentor. I Excel fick jag 47/48 och hittills har jag fått VG på alla tentor utom två. Jag njuter av skolan. Så jäkla glad att jag kom in. Bästa som kunde hänt!

Skulls

Kategori: Kärlek

Fick dom här av storsnoken. Lill-tjejen valde ut dom. "Dom är balla!" ❤

Många skratt och kärlek

Kategori: Kärlek

Har haft en jätteskön söndag med storsnoken. Den började med lite boxning på gymet, sen drog vi av ett grymt armpass och begav oss till svärmor för söndagsmiddag. Alltid lika roligt med middagar, dom är ett gäng bängbulor. ❤
Jack sägs vara väldigt lik storsnoken när han var liten... Sjukt söt är han i alla fall.

Underbara misstag

Kategori: Allmänt

För en vecka sen köpte jag och storsnoken med oss mat (kan man kalla det mat egentligen?! Skräp är mer rättvist) hem från McDonalds. Min BigMac smakade annorlunda konstaterade jag efter första tuggan. Det visade sig att någon av misstag smetat på den rökiga BigTasty-dressingen på nedre brödet. Men Gud så gott det var! En nyfunnen favoritkombo.
Hela veckan har jag tänkt på den här goda hamburgaren, och igår på min ätardag beställde jag just en sån.
Tänk att ett sånt misstag kan vara så gott. Farligt!

Veckan då kappan vände

Kategori: Plugget

I måndags började jag min diet. Starten var inte stenhård, vi åt middag hos svärmor och hennes flamma hade gjort förrätt. Storsnoken tyckte det var bland det godaste han någonsin ätit. Han kom ut till mig i vardagsrummet, sträckte fram en krustad med ädelost och hjortronsylt och menade att jag MÅSTE smaka. Så blev det, och gott var det. I övrigt har det flytit på bra med kosten. Känner mig inte alls lika stor om magen på kvällarna vilket är positivt.
Humöret har äntligen vänt. Tack gode Gud! Har haft två tentor denna vecka, en i Excel och en i löneprogrammet Hogia och båda kändes bra. I morgon börjar vi med Vismas löneprogram vilket ska bli kul att jämföra med Hogia.
Var på anställningsintervju i tisdags och den kan inte ha tagit längre än en kvart. Jag skrev på papper så nu är jag anställd på Bemannica. Jag har inga krav på mig, inget minimumavtal vilket gör att jag kan bestämma själv när jag vill jobba. Frihet. Och perfekt inför resan.
Var även på intervju för sommarjobb på Ica Maxi för några veckor sen och svaret kommer i nästa vecka. Hoppas att jag får det, skulle ju vara så skönt med det bekväma avståndet och kul att jobba i en större butik. Håller tummar och tår för detta! Jag hade egentligen inte sökt till själva sommarjobbet, utan dom ringde upp för att dom hittat min spontanansökan som jag skickade in för ett halvår sen. Det betyder ju att jag är kvalificerad och intressant. Kändes kaxigt att kunna säga att jag kan alla avdelningar. Äntligen ger mina till synes bortslösade år på Ica utdelning.
Det går bra nu!