minttubengtzing

Iakttagelser

Kategori: Kärlek

Senaste tiden har jag fått iaktta storsnoken från en helt ny vinkel. Med andra ögon. Men bara positivt. Han har en riktigt stark karaktär på alla plan, och han överraskar mig fortfarande. Här också bara positivt. Jag har samlat på mig många guldkorn och på jobbet har jag kommit på mig själv flera gånger senaste tiden med att stå och fnissa åt dessa korn. Skulle man berätta skulle ingen förstå. Han förgyller mina dagar utan att han vet om det. Han är en underbar människa. Stark. Och inte bara fysiskt.

Besök hos sadisten

Kategori: Träning

Känner verkligen att jag lever just nu. Har precis blivit brutalt misshandlad och knäckt av coachen. Han har tryckt, knådat, stretchat och åsamkat mig smärta på hög nivå i en timme. Jag är glad att rumpan sitter kvar. Den har aldrig varit i strålkastarljuset så mycket som den var på massagebänken. Jag var både stel och hade stora knutar, och högra benet var hela två centimeter längre än det vänstra. Kände mig lättad när han sa att tiden var ute och att jag kunde andas ut. Men vad han är duktig. Vi hade ett trevligt samtal för att distrahera mig från det onda och mitt i allt konstaterades att jag och coachen är väldigt lika. Var på årets sista session hos terapeuten igår och vi summerade mig med några väl valda ord. Allt det som terapeuten kommit fram till om mig kände han igen sig i. Skönt att höra att man inte är ensam om att vara så extremt känslostyrd. Nästa år ska jag få lära mig hantera känslorna, kategorisera dem och hitta nya tankebanor. Det är en underdrift om jag säger att jag längtar. Jag gillar förändringen som håller på att ske. Sakta förstår jag mig själv lite bättre och det känns väldigt upplyftande. Jag är en fantastiskt stark människa på gott och ont. Förhoppningsvis ska lite av det onda bli till gott framöver.

Skrot

Kategori: Allmänt

Nu är det mindre än två veckor till Luciapokalen och spänningen börjar komma krypandes. Funderar på om man skulle låta trycka upp luvtröjor till storsnoken, coachen och mig med text på ryggen, typ "Team Swahn" och nån rolig text på. Vore schysst att ha det där nere, skulle nog väcka intresse. Storsnoken är i ruggigt bra form och det ska bli så kul att få se resultatet på scen sen. Det ser väldigt lovande ut kan jag säga...

Fake

Kategori: Allmänt

Hur kan man bara stoppa huvudet i sanden och tro blint på en människa utan att bry sig om att höra den andra versionen? Ignorans och oföretagsamhet får det att brinna i huvudet på mig. Jag förstår inte och kan därför inte acceptera det. Folk är bra naiva och det gör dem till skämt, när de inte står upp för sin egen åsikt och visar att de faktiskt har en egen vilja och tro. Integritet. Wow, jag tappar hakan...

Smider planer

Kategori: Nöje

Hittade en mapp full av bilder från min förra telefon. Bilderna fick mig att kika på resor till solen och värmen. Helst av allt vill jag till Miami igen... Drömma får man!

God kväll

Kategori: Mys

Somnade efter jobbet och vaknade nu. Kunde man vara tröttare... Antar att jag behövde det. Sov inte många timmar i natt. Tänker köra dubbelpass på gymet i morgon, det får bli rygg, bröst, kardio och senare även ben och mage. Har jag fått vila två dagar får jag även jobba när det väl är dags.
Nu ska jag titta på Baksmällan. Sen blir det raka vägen till sängen för att orka i morgon.

Sunday

Kategori: Mys

Idag har jag varit lagom mör i både kropp och knopp. Soffan har varit den givna platsen bortsett från två avstickare; födelsedagsfika hos Sandra, Robin och Leia, och en visit hemma hos Elin, Ronnie och Cornelis.
Leia ville inte krama mig, hon puttade på mig och visade på alla sätt att jag inte står högt på hennes lista. Jag undrar när detta ändrades, hon som alltid gillat mig. Hon kanske är kär i storsnoken och då är jag konkurrens... Sandra hade gjort två sorters cheesecake varav den ena var gjord på Marabou-Philadelphia. Båda var jättegoda, och till detta ett antal sorters kakor. Hon är helt klart en jäkel på att baka.
Sedan åkte vi vidare till fika nummer två och fick äntligen träffa lille Cornelis för första gången. Han har hunnit bli tre månader gammal och är redan ett charmtroll. De såg ut att må bra och vi pratade en del om framtiden; barn, dop, giftermål och kyrkan bland annat. Det har varit en alltigenom trevlig söndag.

Saturday

Kategori: Mys

Lördagskvällen bjöd på tjejmiddag hos spanjacken och vi åt tacos. Det var mysigt att träffa tjejerna jag så sällan pratar med nuförtiden, och speciellt trevligt att träffa Denise. Hon är en av de mest skärpta och genuinaste människor jag känner. Hon har båda fötterna på jorden och är vettig att prata med. Casper var också med, han har börjat prata rätt mycket och har ett härligt minspel. ❤

Friday night with my girls

Kategori: Allmänt

Tog en stor stark som planerat med min kollega och sen åkte jag in till stan för att möta upp Natta och Helena på mongoliska restaurangen. Vi åt som hungriga vargar och fick i oss ena lasset efter det andra. Som grädde på moset fick vi in friterad banan med glass och klämde i oss det med. Otroligt gott och trevligt hade vi.
I morse körde jag mitt älskade Fsm-pass på gymet och sen åkte jag till spanjacken för att basta. Termometern visade på 102 grader och vi hade det riktigt skönt. Jag har tjatat om att få basta i veckor nu men storebror har aldrig tid, han har så mycket jobb just nu. Kul att det går bra för honom.
Mitt krav till nästa flytt är att det måste finnas bastu. Det är lyxigare än jacuzzi i mina ögon. Höjden av njutning. Ingenting går upp mot en riktig finsk sauna. Undrar hur jag ska lösa julaftonstraditionen i år... Har bastat på julaftonsmorgon sedan jag föddes. Får basta kvällen innan helt enkelt! ❤

I'm a happy camper

Kategori: Allmänt

Mår så otroligt bra. Inte bara ytligt utan enda ner i djupet, i själen liksom. Att klara tentorna var riktigt laddat för mig, och bara på ett stressande sätt. Men när jag hörde de magiska orden som sa att jag var klar, hörde jag bara "nu öppnar jag dörrarna åt dig" och i samma ögonblick var det som att någon lyfte bort den tunga ryggsäcken fylld med tegelstenar jag gått och burit på i månader. Vilken lättnad. All stress flög ut genom fönstret och leendet tittade fram igen efter en lång tid i ide. Det har varit en kämpig höst i mitt hjärnkontor.
Nu välkomnar jag allt med öppen famn. Låt det komma, jag klarar allt.
Livet känns väldigt kul igen. Jag och storsnoken är på en bra plats i vårt förhållande. Vi har vuxit senaste tiden och vi har båda samma planer och idéer för kommande år. Vi är ett team igen vilket jag omedvetet saknat. Vi gör det vi är bäst på och det märks tydligt. Det vi är sämre på jobbar vi på. Jag tar tag i mina problem och det är viktigt för honom. Vi stöttar varandra genom allt och jag är tacksam varje dag jag får leva med honom.
Så har jag även en hel hög med söta tjejkompisar som förgyller mitt liv på olika sätt. De gör mig glad och ger mig otroligt mycket energi. Helt fantastiska.
I morgon ska vi ut och äta mongolisk buffé och innan dess kör jag en afterwork med en kollega.
Julafton firar vi ute på Djurö med storsnokens stora härliga familj och alla småttingar. Ska bli jättemysigt att få fira med dem för första gången. ❤

Om man kanske skulle...

Kategori: Allmänt

Ta och köpa dom där stora fina muggarna som man länge tänkt men inte gjort? Dessa härliga lila som rymmer 0,7 liter har äntligen hittat hem till oss. Ser fram emot att dricka varm choklad med grädde ur dom tillsammans med storsnoken efter tävlingen. Mys ❤

Det är klart

Kategori: Allmänt

Jag är godkänd i Företagsekonomi 1 & 2! Glädjen är ohejdbar, den kommer ända ifrån tårna, fladdrar runt som fjärilar i magen och mynnar ut i ett nöjt brett leende.
"Det är inget snack om saken, du är godkänd. Jätteroligt att se hur mycket du lärt dig under de här två månaderna som för andra tar ett år. Du har helt klart en del innanför skallbenet, och det har jag hunnit konstatera på de tre gångerna jag träffat dig. Fantastiskt roligt att ha fått se dina framsteg. Lycka till nu!"
Jag är så jävla glad. Jag kan.

Tror jag vänder på steken istället

Kategori: Allmänt

Finns ingen anledning att deppa ihop kvällen före... Tar mig i kragen, gör det jag kan. I morgon är en ny dag med nya möjligheter, finns ingenting som kan hindra mig. Jag tar sovmorgon, drar i mig rapid speed och går dit på moln. Brainstormar arslet av mig (rapid speeden har en uppåttjackig påverkan i positiv mening) och drar av ett hejdundrande prov. Jag har ju läst hela boken och en del på nätet också. Vad mer kan jag göra? Positiva tankar. Imorgon kör jag så det ryker. Behörigheten till utbildningen är ett stenkast bort. Jag tar upp stenen och kastar allt vad jag har i hopp om att träffa målet. Jag är desperat. Inte ett år till av dönickar och dårfinkar. Jag står inte ut längre. Ge mig det jag så gärna vill ha kära Gud. En framtid.

Nov. 11, 2012

Kategori: Allmänt

Fars dag

Kategori: Allmänt

Har jobbat hela helgen men ändå hunnit roa mig lite också. Igår var jag på tjejmiddag hos Rosanna och vi åt tacos. Dom får mig verkligen på bra humör, alla tjejerna utstrålar så mycket positiv energi som smittar av sig och man glömmer bort varför man varit sur från första början. Det blev många hejdlösa skratt under middagen. Locktången gick varm hela kvällen. När det var dags för dem att rulla vidare mot krogen hämtade storsnoken och coachen mig och Caesar för att åka hem till sängen.
Idag kom Natta förbi på té för att berätta lite om gårkvällen och för att hjälpa mig plugga. I morgon är det tenta på bokföring och företagsekonomi 2. Hur ska detta gå... Känner mig oförberedd.

Ironi

Kategori: Tankar

Nu är jag så där negativ igen... Irritationsmomenten hopar sig och förmodligen bara för att jag sovit för lite senaste veckan vilket gör att jag blir ännu mer lättpåverkad av sånt. En grej i det hela är en kompis som går under jordens yta när hon har pojkvän, VARJE gång. Det slår liksom aldrig fel. Hon försvinner från Facebook, hör inte av sig och blir årets största toffel. Nu har hon precis blivit singel och över en natt poppar hon upp i alla möjliga sammanhang. Det är så ironiskt på nåt sätt. Har sån lust att skriva "välkommen tillbaka" men det är bara onödigt. Onödig människa att ha runtomkring sig. Trycker på delete istället och raderar henne ur mitt liv. Hon ger mig ingenting. Hon är en av alla som jag klippt bort under min stora utfasningsperiod. Har efter en längre tid insett vad och vilka som betyder något för mig, som inte suger musten ur en och som ger mersmak. Usch men jag blir verkligen knäpp på folk. Jösses. "Men du är inte så mycket bättre själv, varför får du klaga på andra?" hmm jo jag tror att jag både tar och ger mycket energi, jag har driv och vilja, jag är framåtsträvande. Alla som är med mig får hoppa på tåget.

New shoes

Kategori: Träning

I min förvirring tappade jag bort mina träningsskor häromdagen, så jag beställde nya och dessa är på väg hem till mig nu. Var väl ändå dags att införskaffa ett par nya. Fel månad att vara slarvig bara. Eller tankspridd kanske är en bättre beskrivning. En dålig kombo av de två.

Luciapokalen

Kategori: Nöje

Nu är storsnoken anmäld till tävlingen. Det är bara 4,5 veckor kvar, otroligt spännande att åka ner och se hur långt han går. Han är i väldigt vass form redan nu och slutprodukten har inte ens coachen någon aning om. Storsnoken sliter hårt på gymet, går upp klockan 5 för morgonpromenad och håller kostschemat prickfritt. Coachen följer med och bor i samma hotellrum för att allt ska gå rätt till vilket är väldigt lugnande för mig också. Då slipper jag ansvara för ifall något går fel, t ex att jag ger honom nutellaburken för tidigt eller så. Allt ska ju klaffa.

Food and dogs

Kategori: Allmänt

Svärfar dök aldrig upp men det gjorde coachen som tyckte vi bodde fint och hade det hemtrevligt hemma hos oss. Vi plockade upp Natta på vägen in till restaurangen och kvällen blev riktigt trevlig. Det visade sig att gemensamma nämnaren blev hundar.

Make me sweat

Kategori: Träning

Startar min lediga ätarlördag med risgrynsgröt, en timmes Fsm och 40min kardio. Svettigt värre och högröd i ansiktet åker vi hem, duschar och städar efter gårdagens middag. Nu inväntar vi svärfar och Catta för fika och lite senare kommer coachen. Det blir mongolisk buffé ikväll, storsnoken laddar för fullt för ett stort intag av föda.

Mysig middag

Kategori: Mys

Bjöd över spanjacken och Millan på middag och vin för att avrunda arbetsveckan på bästa sätt. Vi hade supertrevligt och jag gjorde chokladfondant med hallon till efterrätt.

Fredag!

Kategori: Mys

Äntligen fredag och jag är ledig hela helgen. Storsnoken och jag var på Mio igår och köpte matta till vardagsrummet, sen tog han en tur till Ikea efter jobbet och kom hem med några tavlor och blockljus. Vi skruvade och fixade inpå småtimmarna och tillslut kunde vi gå och lägga oss. Jag är supernöjd med resultatet.